Nijmeegs bedrijf koop gemeentehuis Ubbergen

De gemeente Ubbergen heeft een koper (Dornick BV uit Nijmegen) gevonden voor het gemeentehuis aan de Rijksstraatweg 139. De verwachting is dat de koop in januari 2015 wordt afgerond. Nadat het bestemmingsplan is gewijzigd gaat het eigendom over.

Leegstandsbeheer
De huidige medewerkers van de gemeente zijn inmiddels verhuisd naar het verbouwde gemeentehuis in Groesbeek. Vanaf het einde van het jaar zet de gemeente daarom leegstandsbeheer in. Dat houdt in dat er tijdelijke bewoners komen. We hebben hier de GMC-beheergroep voor ingehuurd. Zij zijn gespecialiseerd in leegstandsbeheer.

Nieuwe bestemming
De gemeente Ubbergen heeft nog geen afspraken gemaakt met de koper over de nieuwe bestemming van het pand. Op dit moment heeft het pand een maatschappelijke bestemming (gericht op openbare dienstverlening). Dat maakt het aannemelijk dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden.

Informatiebijenkomst
Er komt nog een informatiebijeenkomst om u en andere belanghebbenden te informeren over de nieuwe bestemming en het bijbehorende wijzigingsproces. Wanneer datum en tijdstip van deze bijeenkomst bekend zijn ontvangen de direct omwonenden een uitnodigingsbrief. Deze uitnodiging publiceren we ook in De Rozet, het Groesbeeks Weekblad en op de nieuwe website van de gemeente www.groesbeek.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.