Nieuwscafé: doelen Groene Hoofdstad en steun minima

Nijmegen duurzame stad, Nijmegen een stad met bewoners die aandacht hebben voor de onderkant van de samenleving. Dat zijn de thema’s van het Nieuwscafé van De Gelderlander, vrijdagmiddag 27 januari in De Villa aan de Oranjesingel 42.

In 2018 gaat Nijmegen op milieugebied een tandje bijzetten om zich als groene hoofdstad van Europa te ‘verkopen’. Hoofddoel is om nieuwe stappen te zetten op milieu- en duurzaamheidsgebied en die ook internationaal te promoten.

Redacteur Rob Jaspers praat met wethouder Harriët Tiemens van Milieu over haar aanpak en dromen voor 2018. Zij licht toe hoe Nijmegen de bewoners en de rest van Europa gaat inspireren. Goedkoop is dit trouwens niet: 2,6 miljoen euro is nodig. De promotie van het groene verhaal is overigens niet alleen een zaak van de overheid. In Nijmegen zet zich ook de burgergroep Green Challenges hiervoor in.

Birgit Hendriks vertelt in het gesprek met Jaspers hoe in 2018 deze groep  elke maand een ander milieuthema centraal zet  in de stad. Ze legt ook uit hoe ze bewoners, jong en oud , hierbij wil betrekken. Zo wil de groep mensen uitdagen eens week zo te leven dat er geen afval resteert. Ook wordt actie gevoerd tegen (te) versteende tuinen. Met scholen wordt al gesproken over de organisatie van een kinderklimaattop.

De derde gast in het Nieuwscafé is de Vincentius Vereniging Nijmegen. Frits Jans en Linda van Aken leggen uit hoe deze vereniging Nijmegenaren ondersteunt die in nood verkeren, eenzaam of hulpbehoevend zijn. Binnenkort start de vereniging weer enkele nieuwe acties om kinderen uit gezinnen die onder de armoedegrens leven extra te steunen.

Het Nieuwscafé, een initiatief van De Gelderlander en het ROC Nijmegen is van 17.00 tot 18.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.