Nieuwe verklaringen in onderzoek overval cafetaria Groenen

Nijmegen – In het onderzoek naar de overval op cafetaria Groenen in de Biezenstraat heeft het overvallenteam de afgelopen weken nieuwe getuigenverklaringen opgenomen. De overval vond plaats op 24 november 2012. Op die avond werd de eigenaresse door een onbekende man met een vuurwapen bedreigd. Ook een 7-jarig dochtertje die in de zaak aanwezig was werd door de man bedreigd. Door via een achterdeur de zaak uit te vluchten wist de vrouw zichzelf en haar dochtertje in veiligheid te brengen. Het politieonderzoek is nog niet afgerond.

De afgelopen weken zijn in deze zaak nieuwe getuigen gehoord. Met die verklaringen is het overvallenteam nu druk aan de slag om alsnog aanvullend bewijs te verzamelen.


Dossier GLD
Op 20 februari werd aan deze overval aandacht besteed in het opsporingsprogramma Dossier GLD. Mede naar aanleiding van deze uitzending werd op 4 maart een toen 20-jarige Nijmegenaar als verdachte aangehouden. De voorlopige hechtenis van de Nijmegenaar is in hoger beroep op 16 april 2014 door het Gerechtshof in verband met persoonlijke omstandigheden onder voorwaarden geschorst.

De Nijmegenaar blijft verdachte en zal zich in september opnieuw voor de meervoudige kamer van de rechtbank te Arnhem moeten verantwoorden. Door de laatste ontwikkelingen hoopt de politie in het onderzoek nog aanvullend bewijs te kunnen leveren.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.