Nieuwe speeltuin aan de Kerkstraat in Groesbeek

Het college van Berg en Dal heeft besloten in te stemmen met het realiseren van een speeltuin aan de Kerkstraat in Groesbeek. De speeltuin is een initiatief van inwoners uit de buurt.

De speeltuin is voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar. Het idee is om naast de beek in het kruidenrijke gebied een speelplek van hout te maken voor de wat kleinere kinderen. In het gras aan de andere kant van de beek komen sport- en speeltoestellen voor de oudere kinderen.

De gemeente denkt mee over de financiering van het inwonersinitiatief. Daarnaast is de stichting in gesprek met andere partijen om de financiering rond te krijgen. Alleen als de financiering rond is, kan de speeltuin worden gerealiseerd. Initiatiefnemers Kim de Haan, Sandra Verbogt-de Fijter en Monique van Baal vertellen: ‘Nu gaan we op zoek naar geld. We hebben een stichting opgericht om zo bij verschillende fondsen iets aan te vragen. Ook blijven we communiceren met de buurt. En dan hopen we snel aan de slag te kunnen.’

Stichting Speeltuin Kerkstraat
Bij een aantal inwoners ontstond het idee om een speeltuin te realiseren in het centrum van Groesbeek. De inwoners hebben een stichting opgericht: Stichting Speeltuin Kerkstraat. Hier zijn ook vrijwilligers uit de wijk Herwendaal bij betrokken. De stichting is in gesprek met Pluryn, Forte Welzijn en gemeente Berg en Dal. Zo is onderhoud van de speeltuin voor Pluryn een mooi dagbestedingsproject. Zij willen een bijdrage leveren aan de groenonderhoudswerkzaamheden en het schoonhouden van de plek.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.