Nieuwe reeks voorstellingen aangrijpende muziektheaterproductie Ik noem je Sneeuw

Na de succesvolle serie van de muziektheatervoorstelling Ik noem je Sneeuw in 2012, brengt Stichting Theamus opnieuw deze aangrijpende en indrukwekkende voorstelling. Op donderdag 24 oktober speelt de voorstelling in de Ontmoetingskerk in Nijmegen. Voor de voorstelling Ik noem je Sneeuw werkt Stichting Theamus samen met de projectgroep Geloven in Samenleven.

Ik noem je Sneeuw is het aangrijpende verhaal van twee moeders, voor altijd verbonden door hun zonen. De ene zoon sterft op 11 september 2001 in het World Trade Center in New York. De andere wordt als terrorist tot levenslang veroordeeld. Hun vriendschap wordt tot symbool, tot uitroepteken: de verbinding tussen een Franse moslima van Marokkaanse afkomst en een christelijk Amerikaanse. Wat aarzelend begint vanuit wanhoop en pijn groeit uit tot een krachtige stem waarmee ze samen een boodschap van vrede de wereld insturen. Lukt het hen ondanks alle culturele en religieuze verschillen om deze unieke verbintenis in stand te houden?

Het stuk stelt vragen over de essentie van wat leven in vrijheid is, wat liefde en opoffering betekent, wat extremisme ontketent. En laat zien hoe de publieke opinie beïnvloed wordt door de media. Samen met een live mix van videobeeld en geluid, die een koortsachtige stemming veroorzaken, maken musici en zangeressen/actrices onder regie van Gerda Holzhaus de thematiek rond 9/11 zeer actueel

De tekst voor deze voorstelling komt van dichteres Albertina Soepboer. Zij schreef onder andere liedteksten voor de internationaal bekende Friese zangeres Nynke Laverman en is als één van de weinige Friese dichteressen nationaal doorgebroken. De op jazz geïnspireerde muziek komt van Bob Driessen. De Turkse Esra Dalfidan en de Groningse Henriëtte Tukkers creëren samen in een prachtig spel met zang een nieuw hedendaags ritueel rondom de dood.

Theamus werkt in deze productie samen met de interreligieuze projectgroep Geloven in Samenleven. Geloven in Samenleven bestaat uit een groep maatschappelijke activeringswerkers van de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk en Het Islamitisch Maatschappelijk Activeringswerk. De doelstelling van het project Geloven in Samenleven is: ‘Het werken aan sociale cohesie op plaatselijk niveau door middel van het bouwen aan duurzame relaties tussen mensen.’

Zie voor een overzicht van alle voorstellingen: www.theamus.nl of www.geloveninsamenleven.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.