Nieuwe ondernemers in de regio Nijmegen leren kennen

Ondernemers hebben baat bij het voortdurend uitbreiden van hun professionele netwerk. Op deze manier kunnen zij hun kennis vergroten, partnerschappen aangaan met andere ondernemers en processen in de eigen organisatie optimaliseren. Door het volledige proces zelf uit te voeren, kan een ondernemer besluiten om de samenwerking op te zoeken met een andere organisatie in de regio Nijmegen om zo samen op te trekken en het proces daarmee te versnellen. Of denk aan de mogelijkheid om het dienstenpakket of productaanbod te verruimen middels een samenwerking met andere ondernemers in je omgeving. Een van de plekken waar je andere ondernemers kunt leren kennen is een business club. Ben jij er al lid van?

Deelnemen aan een business club in de regio Nijmegen

Voor ondernemers in Nijmegen is een business club in de regio van de stad de meest aantrekkelijke optie; je leert hiermee zakenpartners in je directe omgeving kennen op informele momenten. Denk bijvoorbeeld aan een uurtje golfen wat vanuit de business club bij Nijmegen georganiseerd wordt, waarbij je het sporten combineert met een kennismaking met andere ondernemers. Of denk aan een informeel diner of lunch, waarbij je bijpraat met ondernemers die je op eerdere evenementen al eens ontmoet hebt. Business clubs kennen vaak een vrij informeel karakter. Zo is deelname aan bijvoorbeeld het uurtje golfen allerminst verplicht. Hetzelfde geldt voor de lunches die periodiek georganiseerd worden. Logischerwijs wordt het wel aangeraden deel te nemen aan deze activiteiten, om andere ondernemers op die manier snel en op gezellige wijze beter te leren kennen.

Samenstelling van een business club vaak heel divers

Het leuke aan een business club is het gegeven, dat de samenstelling hiervan vaak heel divers is. In die zin dat ondernemers binnen verschillende branches werkzaam zijn. Dit kan een bewuste keuze zijn van de business club; er zijn business clubs waar per sector maximaal één ondernemer deelneemt aan activiteiten. Dit wordt ook wel branche-exclusiviteit genoemd. Het grote voordeel hiervan is dat je de andere ondernemers binnen de business club vrijwel zeker niet kent en daarbij waarde aan elkaar kunt leveren middels kennisdeling. Waar jouw branche al een paar stappen verder is, staat iemand binnen een hele andere sector voor de uitdaging die jij een jaar geleden overwon. Hoe pakte je dit aan? Kijk je positief terug op het ingeslagen pad, of zou je dit met de kennis van nu anders gedaan hebben? Het zijn hele waardevolle inzichten voor anderen.

Deelname aan lokale beurzen

Naast de deelname aan een business club, kan het leuk zijn om regelmatig op regionale beurzen te verschijnen met je bedrijf. Ook zo’n beurs biedt je alle gelegenheid om in contact te komen met andere ondernemers in de regio Nijmegen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.