Nieuwe coalitie Nijmegen: Kentekenparkeren komende jaren van de baan

Nijmegen – Als het aan de nieuwe links-plus coalitie ligt in Nijmegen, zal in de komende jaren geen kentekenparkeren worden ingevoerd. Dat heeft de coalitie in het nieuwe akkoord afgesproken. Tevens zal er gewoon blijvend betaald kunnen worden met muntgeld. De nieuwe afspraak staat niet zwart op wit, maar voor alle coalitiepartijen is sprake van een ‘herenakkoord’ als het op kentekenparkeren aankomt.

Nijmegen is in voorgaande jaren altijd voorloper geweest als het ging om parkeren. Zo was de stad er vroeg bij met betalen met je chipknip, en waren nieuwe parkeerautomaten als eerste te vinden in Nijmegen. In de komende jaren wil de Waalstad echter vooral het gebruikersgemak voorop stellen. Het kentekenparkeren maakt daar geen deel van uit. In andere steden in Nederland waar het kentekenparkeren al wel is ingevoerd, bestaat veel verzet tegen deze regeling. Het zou ten koste gaan van de privacy, en het systeem zou nog onvoldoende verzien in gebruiksvriendelijkheid.

Voor een gemeente zal kentekenparkeren overigens wel voordeliger zijn dan het huidige systeem. Mensen hoeven dan geen kaartjes meer te kopen om achter de ruit te leggen, omdat ze hun kenteken al invoeren in de automaat. Daardoor worden de tijden digitaal bijgehouden, en dit scheelt de gemeente geld omtrent het toezicht. In Nijmegen echter de komende jaren niet.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.