Nieuw routeplatform voor regio Arnhem – Nijmegen

Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) lanceert haar nieuwe online routeplatform, vlak voor de start van de Meimaand Fietsmaand. Op het nieuwe platform kan het publiek een grote hoeveelheid aan fiets- en wandelroutes gratis downloaden. Zowel als printklare versie om mee te nemen op het uitstapje, maar ook als input voor een gps-apparaat. Het routeplatform is te vinden op regioarnhemnijmegen.nl. Alle fietsroutes maken gebruik van het bekende fietsknooppuntensysteem dat overal in de regio met handige nummerbordjes terug te vinden is.

Veel belangstelling voor routes
De consument blijft onveranderd veel interesse tonen voor routes. Het bekende fietsknooppunten­netwerk verleent hem daarbij prima diensten. RBT KAN biedt de toerist een scala van routeproducten aan die hem zowel over de mooiste paden van de streken voeren maar ook langs een veelheid aan bezienswaardigheden. De routes hebben vaak een bepaald thema: natuur, rivierenlandschap, streekproducten, cultuurhistorie, kunst of erfgoed. Ze zijn er in de vorm van route-apps maar ook als drukwerken met soms een bundeling van routes en soms juist één route. Op het nieuwe routeplatform kan het publiek een keus maken aan de hand van afstand, thema en startpunt. Zowel op gebied van fietsen maar ook van wandelen. Daarna volgt een presentatie van iedere route, uiteraard met een knop voor het downloaden.

Gedrukte routes
Nieuw dit voorjaar zijn zestien losse fietsroutes, uitgevoerd in een nieuwe vormgeving. RBT KAN heeft gekozen voor de meest populaire routes van de regio. Natuurlijk is ook ingehaakt op de routes van de Giro d’Italia en zijn er drie routes over het traject van dit grootschalige wielerevenement uitgezet. Nieuw is ook de route ‘Rondje IJssel’ die onder andere gaat over het nieuwe pad door de Havikerwaard, uitgebracht in samenwerking met de gemeente Rheden. Die zestien nieuwe routes worden voor € 1,50 per stuk verkocht bij VVV en (toeristisch) bedrijfsleven. En uiteraard zijn de routes ook te downloaden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.