Nieuw jeugdorkest in Nijmegen organiseert Samenspeeldag

In april 2018 start er een nieuw symfonieorkest in Nijmegen. Het orkest draagt de naam ‘Keizerstads Jeugdorkest’ (KJO) en is bedoeld voor muzikanten van ongeveer acht tot drieëntwintig jaar.

Een bestuur van drie volwassenen en vier jeugdbestuursleden is hard aan het werk om dit orkest op te zetten. Binnen het KJO worden twee symfonieorkesten gevormd, ingedeeld naar leeftijd en speelervaring. Het repertoire van het orkest zal voor het grootste deel bestaan uit klassiek werk en wordt ingestudeerd onder leiding van dirigenten Samuel Tamarit Otero en Berend Stumphius.

Op zaterdag 7 april gaat het KJO van start met de Keizerstads Jeugdorkest Samenspeeldag. Op deze dag kan iedereen vrijblijvend ervaren hoe leuk het is om in een symfonieorkest te spelen. Alle deelnemers zullen samen repeteren aan een aantal stukken en aan het eind van de dag een klein concertje geven. Vanaf 14 april gaat het KJO elke zaterdag repeteren en toewerken naar concerten.

Op www.keizerstadsjeugdorkest.nl is meer informatie te vinden over het KJO en de Samenspeeldag. Ook kan iedereen die geïnteresseerd is zich hier aanmelden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.