Nieuw boek brengt routes Vierdaagse tot leven

Het 100ste jubileumjaar van de Vierdaagse is aanleiding voor herdenking van bijzondere gebeurtenissen uit de jaren dat dit evenement bestaat. Zojuist is een fraai boek dat de lezer aan de hand van de Vierdaagse-dagroutes meeneemt langs de plekken waar in 1944 zo zwaar is gevochten.  “De Vierdaagse van Nijmegen- wandelen door bevrijd gebied” brengt de lezer, of zeg maar de wandelaar terug in de tijd van toen. Zondag 17 juli is de schrijver, Dick Lockhorst, van 12.00 uur tot 14.00 uur aanwezig bij de VVV aan het Keizer Karelplein in Nijmegen om de gekochte boeken ter plekke te signeren.

Bijzonder boek
Het boek neemt de lezer met behulp van de wandelroutes van de Vierdaagse mee terug naar de gevechtshandelingen van 1944. Bijzondere locaties van toen worden indringend beschreven en komen zo ter plekke weer tot leven. Al lezend verschijnt een indringend beeld van de gebeurtenissen van destijds. De lezer krijgt niet alleen de historie gepresenteerd – het boek bevat ook tal van wandeltips. Daardoor kan de lezer nog meer genieten van het wandelevenement, want uiteindelijk staat wandelplezier voorop. Het boek wordt verkocht bij VVV Nijmegen voor €14,95.

De auteur en de Vierdaagse
Dick Lockhorst is  in Rotterdam geboren en voor zijn werk bij de Koninklijke Luchtmacht in 1968 naar Enschede bij Vliegbasis Twente verhuisd. Daar werkte hij van 1973 tot 2004 bij het 313 squadron. Hij liep altijd samen met zijn vrouw de Vierdaagse en liep in die jaren alle afstanden behalve de 30 kilometer. Hij hoopt in dit jubileumjaar 2016 de Vierdaagse voor de 35ste keer te lopen. Bij de signeersessie zal ook zijn vrouw aanwezig zijn. Zij ontwerpt al jaren bijzondere Vierdaagse wandelschoenen en loopt daar, tot ongeloof van velen, ook de Vierdaagse mee. Acht van deze themaschoenen zijn te zien in het Valkhofmuseum in de tentoonstelling; 100 jaar Vierdaagse.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.