Nienke en Tefke signeren bij boekhandel Polare

Bandeet: Wat eten bands als ze op tournee zijn? Nienke en Tefke hebben er een boek over geschreven met smakelijke recepten.

Op zondag 22 december zullen Nienke van Hunen en Tefke van Dijk hun boek Bandeet signeren bij boekhandel Polare Nijmegen in de Marikenstraat. Ze zullen ook trakteren op kleine gerechten uit het boek en erbij passende cadeauartikelen presenteren.

Van 15.00 tot 16.00 uur.

Bandeet

Wat eten bands als ze op tournee zijn? Koken ze graag als ze thuis zijn? Wat eten ze het liefst voor een show? Hebben ze slechte ervaringen gehad backstage en had dat effect op hun optreden? De verhalen van bands met uiteenlopende muziekstijlen geven een kijkje in de keuken van de muzikale eetcultuur.

Kok Nienke van Hunen kookt geregeld voor bands die optreden bij poppodium Doornroosje en journalist Tefke van Dijk interviewde deze bands om hen te vragen naar hun eetgewoonten en favoriete gerecht van de avond. Dit heeft geresulteerd in een (kook)boek vol tourverhalen, eetervaringen en recepten van de favoriete gerechten van de bandleden.

De auteurs

Nienke van Hunen werkt als kok aan huis bij InEten en kookt geregeld voor de bands die optreden bij poppodium Doornroosje. Ze is ook chef-kok bij café In de Blaauwe Hand in Nijmegen, waar haar eerste kookboek verscheen, Het blaauwe kookboek.

 

Tefke van Dijk werkt als journalist, redacteur en tekstschrijver bij De Schrijfzolder. Ze analyseert onder meer boodschappenbriefjes en selecteert kookboekrecepten voor Volkskrant Magazine. Haar eerst (kook)boek heet Psychologie van het boodschappenbriefje.

Titel: Bandeet

Auteurs: Nienke van Hunen en Tefke van Dijk

Isbn: 9789079571253

Prijs: € 28,95

Uitgever: Stichting De Wintertuin

Boekhandel Polare, Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen, 024 3020130

Voorheen Dekker v.d. Vegt + De Slegte

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.