NEC uit tegen Heerenveen; Victor Pálsson uit selectie gezet

Nijmegen – Victor Pálsson is voorlopig even persona non grata bij NEC. Hij is door NEC-trainer Anton Janssen uit de selectie gezet voor de duur van 1,5 week. Hierdoor mist Pálsson de competitiewedstrijden tegen Heerenveen en Heracles, en de belangrijke bekerwedstrijd van NEC volgende week tegen PEC Zwolle. De verbanning heeft te maken met een actie van Pálsson dinsdag in de training tegenover Haitz. Laatstgenoemde werd hierbij geblesseerd door Pálsson en staat zo’n 4 weken aan de kant. Met de verbanning van Pálsson wil Janssen laten zien dat niemand groter is dan de club.

Zaterdag gaat NEC op bezoek bij SC Heerenveen, een lastige uitwedstrijd. De Friezen kunnen in deze wedstrijd niet beschikken over Pele van Aanholt en Christian Kum. Van Aanholt ontving in de wedstrijd afgelopen weekend tegen Feyenoord een gele kaart en dat kostte hem de wedstrijd tegen NEC. Kum kreeg een directe rode kaart tegen de Rotterdammers, wat voor nogal wat verontwaardiging zorgde bij Heerenveen-coach Marco van Basten. Toch heeft Heerenveen de schorsing van 1 wedstrijd geaccepteerd. Tevens mist Heerenveen Lurling, Raitala, Dijks en Zomer door blessures.

Bij NEC is de enige opvallende afwezige dus Pálsson. De ploeg uit Nijmegen zal elke wedstrijd moeten aangrijpen om punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Voor Heerenveen daarentegen is het seizoen al zo goed als over, zij zijn al bijna zeker van play-offs voor Europees voetbal, en kunnen eigenlijk ook niet meer verder klimmen op de ranglijst.

Directe concurrent van NEC, Roda JC, mag zaterdag op bezoek in Eindhoven bij PSV. Voor NEC liggen er dus kansen om uit te lopen op Roda JC. De wedstrijd tussen Heerenveen en NEC staat onder leiding van scheidsrechter van Sichem en begint om 19.45 uur.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.