NEC tegenover PEC in halve finale beker, speciale avond voor Nijmegenaren

Nijmegen – Voetbalclub NEC staat vanavond in de halve finale van de beker tegenover PEC uit Zwolle. Een bijzonde ontmoeting voor NEC, de ploeg kwam voor het laatst zover in de beker in het seizoen 1999/2000. De Nijmegenaren bereikten toen zelfs de finale, die helaas wel met 0-2 werd verloren van Roda JC uit Kerkrade. Vanavond staat er in Zwolle dus een historische wedstrijd voor NEC op het programma. De ploeg van coach Janssen voelt zich gesteund door een uitverkocht uitvak, 500 supporters gaan mee. De kaarten voor deze uitwedstrijd waren uiteraard binnen no-time uitverkocht. De wedstrijd is ook live te zien op Veronica.

Voor NEC is de halve finale in de beker nog de enige overgebleven mogelijkheid om nog wat van het seizoen te maken. In de Eredivisie staat NEC op een 1 na laatste plaats, en moet het nog vrezen voor degradatie. Saillant detail is dat ook in de competitie Roda JC de grote concurrent is, de ploeg die NEC 14 jaar geleden versloeg in de bekerfinale. Eerder in het bekertoernooi versloeg NEC nog clubs als FC Groningen(uit), FC Utrecht(thuis) en eerder ook Eindhoven. Het is dus alles behalve een simpele weg geweest richting deze halve finale.

Voor het speciale affiche tegen PEC Zwolle zijn mooie sjaals ontworpen. Deze zijn ook erg in trek bij de supporters van NEC. De club maakte 500 sjaaltjes, waarvan inmiddels al 400 zijn afgenomen. Ook de Supporters Vereniging maakte sjaals, van de 100 zijn er daar nog maar enkelen over.

De opstelling van NEC is vanavond tegen PEC als volgt: Gentenaar; Vermijl, van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Conboy, Koolwijk, Gravenberch; Jahanbakhsh, Higdon en Hemlein.

De wedstrijd vanavond begint om 20.45 uur.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.