NEC schiet opnieuw niks op met gelijkspel

Nijmegen – In een spannend duel, waarin van alles gebeurde, speelden NEC en Cambuur zaterdag 1-1 gelijk. De wedstrijd ging op en neer en was eigenlijk nooit saai, toch kon NEC niet voorkomen dat het al voor de 13e keer dit seizoen gelijk speelde. Door het gelijke spel van NEC liep het zaterdag 1 puntje uit op Roda JC, maar zij speelden een dag later thuis gelijk tegen AZ. En dus is er dit weekeinde niks veranderd in de absolute staart van de Eredivisie.

De wedstrijd tussen NEC en Cambuur liep in de slotfase nog flink uit de hand. Dit lag grotendeels aan scheidsrechter Wiedemeijer. De scheidsrechter stond er al om bekend snel (rode) kaarten te trekken, en dit bewees hij zaterdag maar weer eens. Binnen een tijdbestek van 5 minuten vielen 3 rode kaarten, NEC kreeg er 2. Bij de rode kaarten kwam een flinke portie theater kijken.

Het verloop van de wedstrijd verliep wisselend, al had NEC de grootste mogelijkheden op een driepunter. Castillion had na 1 minuut al recht op een vrije trap. Hij onderschepte een bal bij de achterste man van Cambuur, en werd onderuit geschoffeld. Dit had echter ook een rode kaart moeten opleveren voor Cambuur-speler van Boxel, en de scheidsrechter durfde dit ongetwijfeld zo vroeg in de wedstrijd nog niet aan. In de 13e minuut kreeg NEC echter wel een penalty, die werd verzilverd door Castillion. Op slag van rust wist Cambuur met een direct genomen vrije trap te scoren via Mart Dijkstra, die al vroeg werd in gebracht voor de geblesseerde van Boxel.

Na rust kon het alle kanten op. Een inzet van Manu werd op de lijn gered, en Gentenaar redde op een inzet van Ogbeche. Aan de andere kant schoot Hemlein van dichtbij op de paal. Een rode kaart van Koolwijk, na flink wat theater van v. Moorsel betekende het startschot voor een rommelige slotfase. Vlak na rode kaart aan NEC-kant kreeg Ritzmaier een gemakkelijke 2e gele kaart. Vervolgens werd van Eijden weggezonden na een 2e gele kaart, een schouderduw op Lukoki werd totaal verkeerd beoordeelt door de zwak fluitende Wiedemeijer.

NEC moet na dit weekend serieus gaan vrezen voor degradatie. Het krijgt nu nog een serie wedstrijden waar normaal gesproken een punt het hoogst haalbare zal zijn. Ajax, AZ en Twente zijn de laatste 3 opponenten, Roda JC volgt de Nijmegenaren op slechts 2 punten.