Natuurinformatiecentrum in Fort Pannerden

Natuurgebied De Klompenwaard herbergt naast Fort Pannerden ook wilde paarden, runderen, waterplassen en interessante planten. Daarom heeft Staatsbosbeheer in het fort een nieuw infocentrum ingericht. Hier kunnen bezoekers zich over de natuurrijkdom laten informeren. ‘Een waardevolle aanwinst’: volgens wethouder Louis Dolmans die het infocentrum, afgelopen zondag tijdens de start van het fortseizoen, officieel opende.

 

Derde fase

Dit infocentrum van Staatbosbeheer is een van de veranderingen die dit jaar in Fort Pannerden gaan plaatsvinden. De verdere inrichting tot informatie- en belevingscentrum annex horecagelegenheid is dankzij financiële bijdragen van diverse organisaties mogelijk geworden.

 

Feestelijke seizoensopening

Het fortseizoen loopt van april tot en met oktober en tijdens de eerste openingsdag, zondag 6 april,  trok een kleurrijke stoet door het natuurgebied richting het fort. Voorop met roffelende trom de tamboers van Gilden Huissen, gevolgd door de gidsen in uniform, genodigden en belangstellenden. Na het officiële deel ging het fort weer open voor publiek. Er waren extra activiteiten zoals demonstraties van een smid en koperslager. Tentoonstellingen lieten de munitie zien die gebruikt werd in 1869-1940, de periode dat het fort operationeel was. En boswachter Gerrit van Scherrenburg toonde het nieuwe natuurinfocentrum.

De vrijwilligerswerkgroep Oral History werd deze dag verrast door een bezoek van twee kleindochters van Matthijs Leiwakabessij, een officier die tijdens de mobilisatie 1914-1918 in het fort gelegerd was. Ze toonden originele foto’s en het menu van het afscheidsmaal van Leiwakabessij te Fort Pannerden. Deze aanwinsten zijn binnenkort in het fort te bewonderen.

 

Eerste Paasdag is Fort Pannerden weer open, met paashaas en eieren zoeken.

Meer informatie: www.fortpannerden.eu

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.