Nachttrein naar Nijmegen al vanaf december

Nijmegen – Arnhem en Nijmegen zijn vanaf 14 december 2014 op vrijdag- en zaterdagnacht beter bereikbaar per trein. NS laat per weekend vijf late treinen extra rijden op het traject Utrecht, Ede-Wageningen, Arnhem en Nijmegen. Dat zijn de Nederlandse Spoorwegen overeengekomen met de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen. De NS maakte het voornemen al eerder bekend. Vandaag stemden alle betrokken bestuurders in met het voorstel van NS tijdens het Bestuurlijk Overleg Mobiliteit.

Het gaat om een proef van drie jaar. De trein van 2.00 uur die nu al op zaterdag rijdt van Utrecht naar Arnhem en Nijmegen, gaat ook op vrijdagnacht rijden en stopt tevens op de stations Driebergen-Zeist, Veenendaal-De Klomp en Ede-Wageningen. Op vrijdag- en zaterdagnacht vertrekken treinen om 00.57 uur en 01.57 uur vanuit Nijmegen naar Arnhem en Utrecht. Deze treinen stoppen tussendoor ook op station Ede-Wageningen. In Utrecht sluiten deze treinen aan op de nachttreinen van en naar Amsterdam.

Henk Beerten en Martijn Leisink, wethouders mobiliteit in respectievelijk Nijmegen en Arnhem: “Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De verbinding tussen Arnhem/Nijmegen en de Randstad verbetert sterk. Dat is goed nieuws voor passagiers uit deze regio die vooral in de hoogzomer vroeg op Schiphol moeten zijn of die na een concert in de Randstad nu niet met het openbaar vervoer terug kunnen omdat er zo laat geen treinen meer rijden. Maar het is natuurlijk ook belangrijk voor Nijmeegse en Arnhemse evenementen, poppodia en de horeca die veel beter bereikbaar zijn voor bezoekers uit bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht. ”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.