Muzieum geeft bedrijven onzichtbaar inzicht

Hoe communiceer je in het donker, als je meest dominante zintuig namelijk je zicht wegvalt? Je hebt dan tenslotte ook niets meer aan non verbale communicatie, want je ziet helemaal niks. Deze vraag staat centraal in het nieuwe teamuitje bij het muZIEum: Onzichtbaar inzicht.

Dit bijzondere programma daagt deelnemers uit om buiten hun comfortzone samen iets te bereiken. Uiteraard biedt ook dit programma ook uitbreiding van de werkgelegenheid voor mensen met een visuele beperking, wat het muZIEum nastreeft met de ontwikkeling van elk nieuwe concept. Want de gidsen spelen de hoofdrol bij het begeleiden van de deelnemers in het donker. Zij nemen bezoekers mee op een reis waarbij je juist op andere zintuigen leert vertrouwen.

Bedrijfsuitje in het donker

Nadat de teamleden in een donkerbeleving of tijdens Expeditie ribbelroute zelf hebben ervaren hoe het leven zou zijn als je blind of slechtziend bent, voeren zij in het donker een teamopdracht uit. Tijdens Onzichtbaar inzicht werken collega’s aan interne communicatie, teambuilding en  samenwerken. Doordat deelnemers niet kunnen terugvallen op non-verbale communicatie, vereist de opdracht een duidelijke en concrete manier van communiceren.

Dit geeft direct inzicht in hoe zowel het individu binnen de groep als het team als geheel fungeert. De opdracht wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids. In een nagesprek met deze gids krijgen de deelnemers tips die zij binnen de organisatie, in hun team en op persoonlijk vlak kunnen toepassen. Dit unieke uitje is daardoor niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Het muZIEum

In het muZIEum ervaren bezoekers in de twee donkerbelevingen hoe het is om volledig blind te zijn. Tijdens Expeditie ribbelroute, een wandeling door het stadscentrum van Nijmegen, simuleert een virtualrealitybril verschillende vormen van slechtziendheid. Alle rondleidingen worden gegeven door een gids met een visuele beperking. In de foyer komen bezoekers op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid en de zintuigen. Daarnaast biedt het muZIEum programma’s voor scholen en de zakelijke markt.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.