Music Meeting schenkt kraanwater

Music Meeting verkoopt tijdens de komende editie van het festival kraanwater in plaats van plastic flesjes mineraalwater. Het festival gaat samenwerken met Join the Pipe, het sociale netwerk van kraanwaterdrinkers. Hiermee zet de organisatie een volgende stap in de verduurzaming van haar festival.

Op bijna alle festivals worden plastic wegwerpflesjes verkocht. Dat is een zware milieubelasting. Het levert veel extra afval op en de productie en het vervoer van het water zorgen voor extra CO2 uitstoot. Music Meeting wil hier verandering in brengen. Tijdens het festival op 3, 4 en 5 juni zijn dan ook uitsluitend navulbare waterflesjes te koop met gekoeld kraanwater. Deze kunnen de hele dag gratis worden bijgevuld. De flessen zijn meteen een leuk aandenken aan het festival.

“We schenken vanaf nu alleen nog maar kraanwater, zowel front- als backstage. Op de korte en lange termijn brengt het bottelen en transporteren van plastic waterflessen meer schade aan, dan we ons realiseren”, vertelt directeur van Music Meeting, Sanne Grijsen. “En dat terwijl ons kraanwater in Nederland van uitstekende kwaliteit is. Steeds meer festivals willen verduurzamen en het overstappen op kraanwater is dan een logische stap. Een verantwoorde keuze die niet onderdoet voor de kwaliteit van voorverpakt water”, aldus Sanne Grijsen.

De samenwerking met Join the Pipe omvat meer dan een oplossing voor de waterflesjes tijdens het festival. Onder het motto ‘buy one, give one’ gaat voor elke verkochte fles tijdens Music Meeting een fles naar een kind in een ontwikkelingsland. Drinken uit een fles in plaats van met handen zorgt voor minder verspilling van kostbaar water en voor veel minder ziektes en schooluitval. Op scholen op het platteland waar vaak geen drinkwater is, kunnen de kinderen met deze fles water meenemen van huis.

​Foto: Join The Pipe

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.