Motiv-eet organiseert Biowalking met Dijkmagazijn

Diëtistenpraktijk Motiv-eet en Het Dijkmagazijn organiseren op donderdagavond 29 september een gratis Biowalking in de Beuningse Uiterwaarden. Een diëtist en een natuurgids zorgen voor een veilige en boeiende wandeling.

Biowalking is speciaal bedoeld voor mensen die aan hun gezondheid willen werken door te gaan wandelen. Bijvoorbeeld mensen met een chronische ziekte of beperking. De diëtist van Motiv-eet loopt mee tijdens de wandeling en kan vragen beantwoorden en aangeven wat wel en niet mogelijk is. De gids van Het Dijkmagazijn wijst op de korte route de mooiste bijzonderheden uit de natuur aan.

Kortom Biowalking biedt een aangename combinatie van veilig in beweging komen op een prettige manier. Bovendien is er tijdens de wandeling van 2 tot 3 kilometer voldoende kans voor alle deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop is het mogelijk in het Dijkmagazijn nog na te praten bij een kopje koffie of thee.

Uit onderzoek van bedenker IVN blijkt dat Biowalking ontspannend en stress verlagend werkt voor diabetici. Het verbetert de concentratie en het helpt depressies en angststoornissen te verminderen. Reacties van eerdere deelnemers in Beuningen: “Er is buiten ontzettend veel te ontdekken, want daar ben ik al heel lang niet meer geweest.” “Ik moet ook leren dat ik wél in de natuur durf te lopen, dat heb ik afgeleerd.“

Deze serie Biowalking wordt aangeboden door Motiv-eet, Het Dijkmagazijn en is mede mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Van deelnemers horen zij na afloop graag wat hun ervaringen en wensen zijn.

Biowalking Motiv-eet, donderdag 29 september, 19.00-20.30 uur, aansluitend nazit. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.

Deelname gratis (m.u.v. consumpties). Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Voor aanmelding en informatie: www.hetdijkmagazijn.nl of bel 024-6777000.

Zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn/

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.