Monogaam zijn. Hoe doe je dat?

Waarom zou je monogaam zijn? We leven in een vluchtige tijd en zijn steeds op zoek naar iets nieuws, iets anders. Bovendien moet alles perfect zijn. We willen het meeste uit onszelf halen, ook op het gebied van de liefde. Onderzoek samen met Liesbeth Jansen op 21 augustus tijdens Radboud Reflects de verschillende kanten van monogamie.

Als je relatie niet langer voldoet aan het ideaal, ga je er dan aan werken of zoek je dat wat je mist bij een ander? Tinder, Happn en Second Love maken het heel gemakkelijk om vreemd te gaan. Maar ook als we daar niet expliciet naar op zoek zijn, lijkt er een maatschappelijke tendens te zijn om ontrouw te accepteren als ‘part of the game’, als iets wat mensen nu eenmaal doen. De trouwring is hooguit nog een complicerende factor op weg naar nieuw geluk. Heeft het consumentisme ook toegeslagen op het vlak van de liefde? Of spelen hier andere factoren een rol? Wat zoeken we eigenlijk in relaties? En moeten we het wel willen, monogaam zijn? Is monogaam zijn niet hopeloos ouderwets?

Liesbeth Jansen is programmamaker, theoloog en buitenpromovendus. Ze doet onderzoek naar de verhouding tussen liefdesrelaties en religie. Na een korte inleiding begeleidt Liesbeth Jansen het gesprek. Praat mee en denk verder in een kleine setting. LUX, 19.30 uur, € 5,00 – Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.