Minister Noord-Ierland bezoekt Beuningen

Donderdag 18 februari bracht Michelle McIlveen, de minister van transport van Noord-Ierland, een bezoek aan de gemeente Beuningen. Tijdens haar bezoek liet zij zich informeren over de snelfietsroutes in Beuningen en de regio. En hoe deze bijdragen aan veilige schoolroutes.

Minister McIlveen bezoekt specifiek de gemeente Beuningen omdat het district waar zij vandaan komt een soortgelijke ‘suburb’ is met ongeveer 20.000 inwoners. McIlveen is speciaal geïnteresseerd in het fietsen van en naar school door kinderen. Daarom bracht zij, samen met locoburgemeester Piet de Klein, een bezoek aan basisschool de Hoeven die aan de snelfietsroute Beuningen – Nijmegen ligt.

Snelfietsroutes in gemeente en regio

Onze regio en Beuningen in het bijzonder, kenmerkt zich door snelfietsroutes: snelle, comfortabele en veilige routes over langere afstand. Gericht op de nieuwe ontwikkeling op fietsgebied: de elektrische fiets.

Beuningen en regio voorbeeld in fietsbeleid

Noord-Ierland is al langere tijd geïnteresseerd in ons Nederlandse en regionale fietsbeleid. Na het vaststellen van een fietsstrategie en het bouwen van een fietsinfrastructuur, wil Noord-Ierland in onze regio bekijken hoe wij omgaan met regionale routes, schoolroutes en veiligheid. Als gast bij de provincie Gelderland bezoekt minister McIlveen naast Beuningen ook Arnhem en Nijmegen.

Nederland, fietsland

Nederland is een gidsland op het gebied van fiets(infrastructuur). Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst. Dit krijgt in het buitenland steeds meer aandacht, vanwege de positieve bijdrage voor duurzaamheid en gezondheid.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.