Minder overlast in Meijhorst en Hatert: camera’s weg

Nijmegen – Burgemeester Bruls gaat het tijdelijk cameratoezicht in Hatert en Meijhorst niet verlengen. Er is veel minder overlast in deze wijken dan enkele jaren geleden. De camera’s zijn deze week weggehaald.

Zowel in Meijhorst als in Hatert hebben enkele jaren camera’s gehangen om het handhaven van de openbare orde te ondersteunen. In Meijhorst vanaf 2009 en in Hatert vanaf 2011. Dit nadat er ter plaatse problemen waren met een aantal jongeren. In de afgelopen jaren is in beide wijken veel geïnvesteerd en veel bereikt in het terugdringen van overlast door jongeren.

Hierbij werken diverse organisaties samen. Door inzet van gemeente, politie en jongerenwerk, ondersteund door de wijkplatforms, is de situatie in de wijken nu veel positiever dan enkele jaren geleden. Daarom acht de burgemeester de inzet van camera’s geen passend middel meer. “De camera’s hebben zeker in de begintijd hun meerwaarde bewezen, maar nu ligt er een stevige basis in deze wijken. Het is hier veel rustiger geworden. De camerabeelden van de laatste jaren laten dat ook zien”, aldus burgemeester Bruls. Hij heeft daarom besloten het toezicht met camera’s niet meer te verlengen.

De wijkplatforms in Hatert en Meijhorst zijn inmiddels ingelicht over het besluit van de burgemeester.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.