Militaire oefeningen gaande, ook in Wijchen activiteit

De Koninklijke Landmacht houdt van 12 tot en met 23 mei 2014 een militaire oefening waar ook militairen afkomstig uit België en Duitsland aan deelnemen. Deze oefening is in het kader van deelname aan en gereed stelling van Nederlandse eenheden voor de Immediate Respons Force (IRF). De IRF is opgericht door NAVO-landen, om in de initiële fase van een crisissituatie (rampen) een toereikend antwoord te kunnen bieden. Om hierop goed voorbereid te zijn, is een gedegen opleidings- en trainingstraject opgesteld.

 

Tussen 19 en 23 mei oefenen de militairen op verschillende momenten ook in de gemeente Wijchen. De oefening zal zich op het water en op de openbare weg afspelen. Hierbij zal de veiligheid en het gebruik conform de vigerende bepalingen, vooropstaan. Verder zijn er, waar men zich op privé terrein begeeft, afspraken gemaakt met de eigenaren van deze terreinen. Aan deze oefening nemen ongeveer 2.000 militairen deel. Er worden voertuigen uit Nederland, België en Duitsland ingezet.

 

Heeft u voor, tijdens of na afloop van de oefening vragen of klachten, dan kunt u contact opnemen met het ministerie van Defensie, Hoofdkwartier 11 Luchtmobiele Brigade (AASLT) “7 December”, Stafofficier Schiet- en Oefenterreinen via telefoonnummer 026 353 12 96.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.