Meer vraag naar honden door thuiswerken

Was je voorheen door je werk veel van huis, dan is de kans groot dat je nu deels thuis kunt blijven werken. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een hond en dat is goed nieuws want een hond in huis is namelijk heel gezond.

Je houdt van honden of niet. Een tussenweg is bijna niet mogelijk. Toch hadden veel hondenliefhebbers geen hond omdat ze te vaak van huis waren. Nu (deels) thuiswerken steeds meer de norm is, is er dus ook meer plek voor een hond in ons leven.

Gezond

Honden zorgen daarbij niet alleen voor gezelligheid maar door een hond ben je ook verplicht meerdere keren naar buiten te gaan. Ook als het regent. Dat buitenlucht goed voor je is, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Ook op dagen dat je thuis aan het werk bent, zorgt de hond voor afleiding en een wandeling tussen de middag. En dat is niet alleen gezond, het zorgt ook nog eens voor meer productiviteit in de middag.

Naast dat een hond er voor zorgt dat je meer naar buitengaat, is het aaien van een dier erg stres verlagend. Net als het feit dat een hond meer ritme in je leven brengt. En voor kinderen zijn huisdieren fijn omdat ze er vaak hun geheimen aan kunnen vertellen. Daarnaast leren ze spelenderwijs om voor een ander te zorgen.

Ritme

Wel is het verstandig goed naar het karakter van een hond te kijken. Is een goed ritme bij jou een dingetje, dan moet je goed nadenken of een Australische Herder juist wel of niet een slimme optie is. Want naast dat hij heel mooie is en ook nog eens heel lief, houdt deze herder vooral van gezelligheid én regelmaat. Deze lieve energieke viervoeter gaat graag elke dag op dezelfde tijd wandelen. Maar ook het eet- en slaapritme verandert hij liever niet. Heb je nog nooit eerder een hond in huis gehad, dan is deze herder misschien niet zo’n slimme zet. De hond is namelijk super intelligent en gebruikt dat zeker om jou te slim af te zijn. Daarbij wil hij graag deel uitmaken van alles wat er om hem heen gebeurt, ook als hij daarvoor even de deur uit moet.

Lief en gezellig

Andersom hebben sommige honden sneller last van verlatingsangst. De Pomeriaan is daar een goed voorbeeld van. Misschien wordt je snel verliefd op dit kleine wollige hondje maar besef wel dat de Pomeriaan aanhankelijk is maar ook niet graag alleen. Overigens wordt het vaak met één persoon in je gezin heel close maar kunnen ze ook met anderen al snel goed overweg.

Allergisch? Neem een Labradoodle

Wil je meer op safe? Dan moet je eens kennismaken met de Labradoodle. Deze kruising tussen een poedel en een labrador Retriever is lief, intelligent en heel sociaal. En… zijn mooie krullen verharen niet. Ideaal dus als iemand in je gezin allergisch is. Ook fijn overigens dat het kleed en de bank niet altijd onder de haren zitten als dit ware knuffelbeest zich weer eens tegen je aan nestelt.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.