Meer dan half miljoen euro bijeen gewandeld

Maar liefst 978 Vierdaagsewandelaars hebben dankzij 20.803 donateurs een recordbedrag bij elkaar gelopen voor maar liefst 324 doelen. In totaal hebben zij € 563.708,- opgehaald.

Meer deelnemers aan www.devierdaagsesponsorloop.nl, meer donateurs, meer goede doelen en een hogere opbrengst benadrukken de maatschappelijke betrokkenheid van Vierdaagselopers.

Namens alle Vierdaagselopers die via www.devierdaagsesponsorloop.nl geld bijeen wandelden voor een goed doel overhandigde Natasja van Sluis gistermiddag een cheque van € 563.708,- aan Gerd Prick, voorzitter van Stichting De Vierdaagse Sponsorloop. Natasja liep zelf voor Stichting Hulphond Nederland, waarvan generaal b.d. Peter van Uhm voorzitter is. De voormalig commandant der strijdkrachten was eveneens aanwezig bij de bekendmaking van het recordbedrag.

De Vierdaagse Sponsorloop helpt Vierdaagselopers om op een simpele en doeltreffende wijze met hun deelname geld in te zamelen voor een door hen zelf gekozen goed doel. Met een eigen actiepagina op de website van de Vierdaagse Sponsorloop maken lopers bijvoorbeeld bij familie, vrienden, collega’s, buurt- en clubgenoten bekend dat zij als Vierdaagseloper een goed doel steunen en hen vragen om een donatie te doen. Aan het eind van de Vierdaagse wordt het totaalbedrag dat die Vierdaagse loper dan aan donaties heeft ontvangen, in zijn geheel overgemaakt naar dat goede doel.

Niet eerder in de vijfjarige ‘historie’ van De Vierdaagse Sponsorloop werden zoveel goede doelen gekoppeld aan de Vierdaagse wandelmarsen. De goede doelen varieërden enorm. Van een internationaal bekende organisatie zoals Pink Ribbon tot de veel minder bekende Stichting Jarige Job die zich inzet om kinderen een feestelijke verjaardag te laten vieren en de Sunset March in Nijmegen, waarvoor de veteranen in het kader van het v-fonds lopen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.