Meer bezoekers in centrum Nijmegen in eerste maanden voorjaar

Nijmegen – Het aantal bezoekers dat de afgelopen maanden het centrum van Nijmegen hebben aangedaan, is explosief gestegen. Wethouder Henk Beerten van Verkeer komt tot deze conclusie na het analyseren van parkeergegevens in de stad. Het aantal mensen dat gebruik maakt van met name parkeergarages en fietsenstallingen is flink groter geworden. In de parkeergarages zijn is maar liefst een stijging van 20% aan gebruikers te zien. Fietsenstallingen in het centrum kunnen de drukte zelfs nog amper aan.

Wethouder Beerten is meteen tot de conclusie gekomen dat het centrum weer in de lift zit, hoewel dat een voorbarige uitspraak lijkt. Sinds dit voorjaar is er namelijk ook een grote trekpleister bijgekomen in de binnenstad, de Primark. Deze winkel trok bij de opening al extreem veel mensen aan, en nog steeds is het dagelijks een drukte van belang bij de winkel. Of de andere winkels ook profiteren van de grotere drukte in de binnenstad, is dan ook te betwijfelen.

Uiteraard zal het mooie weer dit voorjaar ook een positieve bijdrage hebben geleverd aan de bezoekerscijfers in het centrum van Nijmegen. Door de renovatie van plein 1944 is de Gemeente behoorlijk in de schulden gestoken. De toename van bezoekers in het centrum is daarom een positieve ontwikkeling voor de Gemeente.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.