Marikenweek in LUX

In het Marikenjaar 2018 viert Nijmegen dat het verhaal Mariken van Nieumeghen vijf eeuwen geleden voor het eerst in druk is verschenen. Van 27 mei t/m 3 juni zijn er activiteiten door heel Nijmegen, ook in LUX.

Film Mariken
Op zondag 27 mei wordt de film Mariken uit 2000 op het grote doek vertoond. Het verhaal gaat over het weesmeisje Mariken, die afgezonderd opgroeit van de bewoonde wereld bij de oude zonderling Archibald. Als op een dag hun geit sterft, besluit Mariken naar de jaarmarkt in Nijmegen te lopen om een nieuwe te kopen. Het wordt een avontuurlijke tocht. Een film gebaseerd op het kinderboek ‘Mariken’ door Peter van Gestel. Na afloop is de regisseur André van Duren aanwezig voor een gesprek.

Aanvang: 18:00 uur
Prijs: 4 euro

Het verhaal verteld in liedjes
Het verhaal van Mariken van Nieumeghen (Nijmeegse Marieke) wordt op zondag 27 mei ook gezongen door Marjolein Pieks en Karel Bosman met muzikale begeleiding van Henk Wanders en Hans Houkes. Nijmeegse Marieke is in april als boek met cd uitgebracht.

Aanvang: 20.30 uur
Prijs: Gratis

Fotofilm en perfomance Theo Jennissen
Theo Jennissen is woonachtig in Nijmegen en al meer dan 10 jaar professioneel fotograaf. Door de combinatie van gedichten en film geeft Jennissen op dinsdag 29 mei een andere kijk op het verhaal van Mariken.

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.