Mariken duikt van de Stevenstoren

Doorgaans moeite met de maandag? Deze week niet! Het was een dag waarop de weergoden wederom onze vrienden bleken te zijn, een wereldrecord werd verbroken, Mariken van de Stevenskerk afdaalde en de waarschuwingsborden voor Pokémonjagers uit het straatbeeld verdwenen.

Wereldrecord Speeddate
Er zijn al heel wat relaties en spontane verliefdheden ontstaan op Vierdaagsefeesten, maar vandaag hebben we het lot een handje geholpen. Maandagmiddag werd Plein ’44 omgetoverd tot een waar datingparadijs. 659 singles namen deel aan de grootste speeddate ooit en vestigden samen het wereldrecord Speeddaten dat linea recta The Guinness Book of Records in kan. Het vorige speeddaterecord stond op 651 deelnemers en is behaald in Canada op 14 februari 2014.

Rondje Stad 16 kilometer
Terwijl op de Grote Markt het Uit-Je-Gevelconcert de Nimweegse hèrten aan zich wil binden lopen we richting Van Ouds op de Augustijnenstraat: het knusse en muzikaal goed onderlegde podium heeft een eigen publiek en is een blijvertje geworden. Net zo’n blijver is het mooie Plein ’44. Onder een reusachtige overkapping realiseren goede artiesten keer op keer een echt feest. We duiken het Kronenburgerpark in en genieten van de topsfeer en de topartiesten die hun heerlijke jazz laten klinken in het mooi uitgelichte park. Dan de SMKMRKT op: wauwie! Dat is nog eens lekker eten, en zitten, en wegdromen, en beleven met het mooiste uitzicht van Nijmegen over de Waal. Met het treintje huppen we naar het Stadseiland – Festival op ’t Eiland is de ultieme plek om met vele anderen net even anders de Vierdaagsefeesten te beleven: zomer, zomerder, zomerst… dan moet je dus hier zijn! Met het pontje en met zicht op een uitgelaten massa feestvierders voor het podium van de Matrixx op de Waalkade ontschepen we op de relaxte klanken van de Kaaij. Het rondje is nog lang niet volbracht….morgen verder!

Frank Boeijen blijft boeien
Nijmegen zonder Frank Boeijen is als een krant zonder letters. Het optreden van deze zanger, dichter, componist en muzikant met Nijmeegse roots stond garant voor een meeslepende ervaring op het Museumplein.

Eigenwijze Mariken maandag en Walk Of Wisdom
De organisatie van de Walk of Wisdom – de eigentijdse pelgrimsroute die begint en eindigt in de Stevenskerk – organiseerde maandag een sponsorloop ten behoeve van dit mooie monument. Als Stichting Vierdaagsefeesten ondersteunden we dit initiatief. Ze hebben dan ook de maandag van Vierdaagsefeesten omgedoopt tot Mariken Maandag. Een groot aantal Nijmegenaren liep maandag mee voor het icoon van onze stad en ook burgemeester Bruls, Mariken van Nimwegen en Moenen waren erbij!

Pokémon borden collectorsitem
De inkt van de veertig Pokemon Go-waarschuwingsborden was nog maar net opgedroogd of ze zijn al verdwenen. Naast meer dan tweehonderd dozijn gamers die overal in de stad op jacht zijn naar Picachu en zijn trawanten, dook er ook een horde jagers op Pokemonwaarschuwingsborden op in Nijmegen. In een mum van tijd slonk het aantal borden in de stad. De reservevoorraad van dertig borden is inmiddels verspreid. Om de sympathieke Pokemonjagers te faciliteren worden maandag extra laadpalen geplaatst in de omgeving van de Veerpoorttrappen: duurzaam opgeladen kan het mobieltje weer van stroom worden voorzien.

Foto gemaakt door: Jan Willem de Venster

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.