Man uit Nijmegen rijdt in op politie

Nijmegen – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 juni een 30-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden nadat hij zou zijn ingereden op een agent die hem een stopteken had gegeven. De agent kon net op tijd van zijn fiets springen, waardoor de automobilist alleen de fiets raakte en niet de agent. Niemand raakte gewond.

Op de kruising van de Ziekerstraat en de Tweede Walstraat gaf de agent op zijn fiets omstreeks 02.45 uur een stopteken aan de automobilist. Die was kennelijk doorgereden, nadat een andere agent even verderop de automobilist al had willen aanspreken op zijn rijgedrag. In plaats van te stoppen, reed de Nijmegenaar recht op de agent af. Deze kon net op tijd van zijn fiets springen, zodat hij niet werd aangereden.

De verdachte ging er vandoor, maar kon niet veel later op de Eiermarkt worden aangehouden door andere agenten. De politie vermoedt dat de man reed onder invloed van alcohol verkeerde, maar de man weigerde mee te werken aan het onderzoek. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op voor diverse verkeersmisdrijven en poging tot doodslag.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.