Man uit Hoofddorp(19) aangehouden na overval drogist

Nijmegen – Vrijdagmiddag 18 juli is een 19-jarige man uit Hoofddorp aangehouden nadat hij een drogist aan de Fenikshof in Nijmegen had overvallen.

De overval vond rond 14.00 uur plaats. De 19-jarige zou met een mes het personeel bedreigd hebben, en er daarna vandoor zijn gegaan. Of hij buit meegenomen heeft is nog niet helemaal duidelijk en wordt onderzocht.

De man probeerde op zijn vlucht op de Waterstraat eerst een scooterrijder van zijn scooter af te trekken. Hierbij sloeg hij de scooterbestuurder, een 33-jarige man uit Kleve, meerdere keren. De scooterbestuurder wist op enig moment zijn sleutel om te draaien zodat de motor afsloeg. Daarna liep de overvaller door richting een automobilist.

Deze automobilist, een 45-jarige man uit Nijmegen, had de jongen even daarvoor zien rennen en had omstanders horen roepen dat hij een overval gepleegd zou hebben. Op het moment dat de automobilist richting de scooterbestuurder wilde lopen om hem te hulp te schieten liep de overvaller al in zijn richting. Bij de auto van de man ontstond een worsteling. Op enig moment rukte de overvaller zich los en rende weg. Op dat moment kwam de politie aanrijden en samen met de automobilist is de overvaller aangehouden.

De 19-jarige is ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

De scooterbestuurder en automobilist liepen wel verwondingen op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.