LUX: In gesprek met Nijmegenaar en Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm

Dinsdag 18 november voert Frénk van der Linden een openhartig gesprek met voormalig Commandant der Strijdkrachten en Nijmegenaar Peter van Uhm. Niet alleen maatschappelijke thema’s komen aan bod, maar ook persoonlijke kwesties. Dit programma maakt onderdeel uit van de LUX-serie In Gesprek Met…

Peter van Uhm
Presentator en journalist Frénk van der Linden ontvangt Peter van Uhm in zijn interactieve talkshow Frénk droomt hardop met… Van Uhm groeide op in Nijmegen, werd in 2008 tot Commandant der Strijdkrachten bevorderd en droeg deze functie vier jaar later af. Op 2 oktober verscheen de biografie ‘Ik koos het wapen’, waarin hij openhartig zijn levensverhaal uit de doeken doet. Peter van Uhm heeft veel meegemaakt, niet alleen als commandant, maar ook als vader. Terwijl Van Uhm zijn eerste dag als Commandant der Strijdkrachten beleefde, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden. Na een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht staat één overtuiging nog altijd rotsvast overeind: dat iedereen kan en moet bijdragen aan een betere wereld. En dat het wapen, mits goed gebruikt, ook vrede kan brengen.

Openhartig, theatraal gesprek
Twee uur lang sparren Van der Linden en Van Uhm in LUX over actuele onderwerpen, persoonlijke kwesties en brandende maatschappelijke thema’s. Van de rake observaties, zoete verzuchtingen, poëtische beelden, veelzeggende stiltes en gemompelde scheldwoorden uit eerdere interviews maakt componist Tom America een paar songs, samengesteld uit soundbites. Van Uhm hoort zo zijn eigen ideeën terug als onderdeel van een moderne melodie en mag daar weer op reageren. Zoals altijd in de LUX-serie In Gesprek Met… worden interactie en betrokkenheid van het publiek op prijs gesteld.

Een gespreksavond in samenwerking met landelijk dagblad De Volkskrant
Dinsdag 18 november voert Frénk van der Linden in Frénk droomt hardop met… een theatraal gesprek met Peter van Uhm om 20.30 uur in LUX Mariënburg. Kaarten € 23,50. Voor meer informatie en kaarten zie www.lux-nijmegen.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.