LUX debatreeks: Scholieren de baas!

Tijdens de nieuwe debatreeks In gesprek met junior zijn scholieren even journalisten. Scholieren van het Stedelijke Gymnasium Nijmegen, het Montessori en het NSG nemen de regie in handen. LUX ondersteunt hen. Andere scholieren zijn uiteraard ook welkom via de normale ticketverkoop. De meest originele, brandende en nieuwsgierige vragen worden gesteld aan bekende Nederlanders. De eerste editie is op vrijdag 6 juni. Kunstenares Tinkebell is hierbij te gast.

 

LUX gaat een duurzame samenwerking aan met het Stedelijke Gymnasium Nijmegen, het Montessori en het NSG. In gesprek met junior dient als een leerschool voor scholieren. Gedurende deze debatreeks kunnen scholieren zichzelf op verschillende vlakken ontwikkelen. Ons uitgangspunt is dan ook de scholier en haar leermogelijkheden. LUX ondersteunt hen daarbij. Elke editie is er een nieuwe bekende Nederlander waar de scholieren vragen aan mogen stellen! Voor de eerste editie op 6 juni is dit de bekende kunstenares Tinkebell. Als je niet op het Stedelijke Gymnasium, Montessori of het NSG zit wees dan niet getreurd! Er is ook een normale ticketverkoop voor andere scholieren via kassa LUX. Een ticket is geheel gratis!

 

Maatschappelijke ophef

Tinkebell is geen onbekende naam in Nederland. Met haar kunstwerken heeft zij het hele land in rep en roer gebracht. Meerdere malen is zij aangeklaagd door de Partij voor de Dieren. Een tas gemaakt van haar eigen kat, duizenden cavia’s gestopt in plastic bollen, om wat van haar werken op te noemen. Niet zo gek dus. Ook haar sterilisatie om het probleem van het opraken van het voor de landbouw essentiële fosfaat op te lossen, is niet onopgemerkt gebleven. Maar zit er meer achter haar werken? Probeert zij expres maatschappelijke ophef en chaos te veroorzaken? Want waarom wordt een tas gemaakt van je huisdier niet geaccepteerd en een bontjas gemaakt van een exotisch dier wel? De scholieren zullen deze, en nog veel meer vragen stellen.

 

Op vrijdag 6 juni vind het debat In gesprek met junior om 15.00 uur in LUX. Voor meer informatie en kaarten: www.lux-nijmegen.nl/agenda/debat

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.