LUX Agenda donderdag 28 augustus tot woensdag 3 september

Vanaf Donderdag 28/08/14 Filmpremière Maps to the Stars – David Cronenberg
ZA 30/08/14                  Special Club7 – Leroy Rey & Jam Master + VJ Gema Pérez
ZO 31/08/14                   Special FilmOntbijt
ZO 31/08/14                   Special Retrospectief Hitchcock – Shadow of a Doubt
MA 01/09/14                  Special LUXdocs: Getekend – Veteranen in therapie + Q&A Coen Verbraak
DI 02/09/14                    Special Sneak Preview

Vanaf donderdag 21 augustus
Filmpremière
Maps to the Stars – David Cronenberg
In Maps to the Stars neemt regisseur David Cronenberg (Cosmopolis) de glamour van Hollywood op de hak. In deze satire worden alle personages tot het uiterste gedreven door hun obsessie met rijkdom en roem. Met een geweldige cast: Julianne Moore, John Cusack, Mia Wasikowska en Robert Pattinson.

De acteer carrière van Havana Segrand (Moore) zit in een neerwaartse spiraal. Ze hoopt op een comeback door een rol in de remake van een film uit de jaren ’50; dezelfde rol waardoor haar moeder destijds beroemd werd. Ondertussen wordt Havana geteisterd door visioenen van haar overleden moeder. Om haar angsten de baas te worden, is ze onder behandeling van zelfhulpgoeroe Dr. Stafford Weiss (Cusack). Via haar agent krijgt Havana ‘personal assistant’ Agatha (Wasikowska) aangedragen. Agatha, wiens brandwonden een duister verleden verraden, is pas sinds kort in Hollywood. Agatha raakt bevriend met Jerome Fontana (Pattison) een chauffeur van een limousine die eigenlijk, zoals iedereen in Hollywood, een succesvol scenarioschrijver of beroemd acteur wil worden.
LUX Mariënburg, regulier tarief


Zaterdag 30 augustus

Special
Club7 – Leroy Rey & Jam Master + VJ Gema Pérez
Na een week lang Nachtdansen tijdens de Vierdaagsefeesten, is het op 30 augustus eindelijk weer tijd voor Club7. De schoenen zijn gepoetst, voetjes zijn weer hersteld en mogen weer flink van de vloer met DJ’s Leroy Rey en Jam Master en VJ Gema Pérez. Leroy Rey is al jaren resident van o.a. Wicked Jazz Sounds en tevens een graag geziene act op festivals als Lowlands, Motel Mozaique en North Sea Jazz. House, hiphop, soul, latin, deze man draait z’n hand nergens voor om. Voor hem zijn er twee categorieën: GOOD shit and that other shit.

Jam Master staat garant voor een verfrissende mix van uiteenlopende muziekstijlen. Disco, funk, soul, jazz, hip hop, house, techno, nu disco, slo mo: Jam Master draait het allemaal. Zijn edits staan steevast wereldwijd in de dj charts en tracks van zijn hand worden gedraaid door de grootste DJ’s. Dat hij ook live een meester is laat hij keer op keer zien met zijn warme groevende stijl op jullie eigen Club7.
LUX Mariënburg, 23.00 uur, vvk € 7,50, deur € 8,50

Zondag 31 augustus
Special
FilmOntbijt
Iedere zondag kun je in Café LUX terecht voor het FilmOntbijt. We serveren een smakelijk en gevarieerd ontbijt, inclusief een kopje koffie of thee en een glaasje jus. Wat dacht je van overheerlijk vers gebakken brood, minicroissantje, minisaucijzenbroodje, chocoladebroodje, yoghurt en diverse belegsoorten? Natuurlijk met zoveel mogelijk eerlijke ingrediënten. Aansluitend kun je lekker genieten in de filmzaal! Je hebt hierbij de keuze uit een mooie selectie van ons filmaanbod in LUX Mariënburg én LUX Oranjesingel dat rond de klok van 12.00 uur draait.
Let op: Bij lange films (> 150 minuten) en 3D films geldt een toeslag van € 1,00.
LUX Mariënburg, 11.00 uur, € 17,50 (ontbijt + film), reserveren is aanbevolen

Zondag 31 austus
Special
Retrospectief Hitchcock – Shadow of a Doubt
Aan het eind van de zomer eert LUX in samenwerking met EYE de meest iconische en invloedrijke Britse regisseur aller tijden, Alfred Hitchcock. Maar liefst zes van zijn bekendste films zijn gerestaureerd en opnieuw te zien op het witte doek.

Programma: 
ZO 31/08/14 Shadow of a Doubt
ZO 07/09/14 Rear Window
ZO 14/09/14 To Catch a Thief
ZO 21/09/14 North by Northwest
ZO 28/09/14 Psycho
ZO 05/10/14 The Birds

Bij iedere vertoning, met uitzondering van Rear Window,  zal filmdocent Constant Hoogenbosch een inleiding verzorgen.
Zondag 31 augustus beginnen we het retrospectief met Hitchcocks lievelingsfilm Shadow of a Doubt, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar die in de jaren twintig enkele rijke weduwen om zeep bracht. Hitchcock speelt een subtiel spel met het dubbelgangersmotief en ontleedt daarbij Amerika’s smalltown life in een van zijn meer realistische films.
Seriemoordenaar Charlie Oakley (Joseph Cotten) duikt onder in het vredige stadje Santa Rosa bij zijn zus Emma en nichtje Charlie, die niets weten van zijn dubbelleven. Zijn nichtje Charlie bewondert deze charmante man die vrouwen om zijn vinger windt. Maar zij begint steeds meer aan hem te twijfelen.

Hitchcock stopte zijn psychodrama op subtiele wijze vol met herhalingen, gelijkenissen en tegenpolen, waardoor zijn film een tweesnijdend mes wordt. Alles in Shadow of a Doubt is perfect in balans. Zo dragen Charlie en zijn nicht dezelfde naam, terwijl hun persoonlijkheden lijnrecht tegenover elkaar staan: zij is de zuivere onschuld, hij de verpersoonlijking van het kwaad. De meester zelf zei: “[De hoofdpersoon] is een van die moordenaars die het gevoel hebben dat vernietigen hun roeping is. Het was heel goed mogelijk dat die [vermoorde] weduwen kregen wat ze verdienden, alleen was het niet aan hem om dat uit te maken. Er zit een moreel oordeel in de film.”
LUX Mariënburg, 12.00 uur, regulier tarief

Maandag 1 september
Special
LUXdocs: Getekend – Veteranen in therapie + Q&A Coen Verbraak
Documentairemaker en journalist Coen Verbraak komt naar LUX voor een exclusieve vertoning van zijn documentaire Getekend – Veteranen in therapie. Na de vertoning van de film is er een gesprek met Verbraak en filmkenner Constant Hoogenbosch. In de documentaire volgt Verbraak zes veteranen tijdens de behandeling van hun posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Ze waren nog jongens van 17 tot 22 jaar toen ze als Nederlandse militair naar Libanon, Bosnië of Afghanistan werden gestuurd. Eenmaal thuis in Nederland hebben ze geprobeerd om alles te vergeten. Tijdens therapiesessies en in openhartige interviews met de maker vertellen zij hoe ze zich thuis opgesloten voelden of stiekem verlangden naar de dood, tot ze geen uitweg meer zagen. “Ik had voor mezelf al een boom uitgezocht waar ik tegenaan zou rijden”, biecht Libanonganger John op.
LUX Mariënburg, 19.30 uur, regulier tarief

Dinsdag 2 september
Special
Sneak Preview
Voor de avontuurlijke filmkijkers is er elke week de Sneak Preview. Dinsdagavond vertonen we een film nog voordat deze in première gaat. Als een van de eerste van Nederland zie jij de beste nieuwe films. Er zit wel een addertje onder het gras, je weet niet welke film je gaat zien totdat de film begint. Om je niet helemaal in het donker te laten tasten geven we je wel een hint. De Sneakhint van dinsdag 2 september is 99 luchtballonnen.
LUX Mariënburg, 22.00 uur, online € 6,00, kassa € 6,50

Openingstijden Kassa LUX Mariënburg
Maandag tot en met vrijdag – 14.00 tot 22.15 uur
Zaterdag – 13.00 tot 22.15 uur
Zondag – 11.00 tot 22.15 uur
Tel. 0900 5894636

Openingstijden Kassa LUX Oranjesingel
Maandag tot en met zaterdag – 16.30 uur tot 15 minuten na aanvang laatste voorstelling
Zondag – 11.30 uur tot 15 minuten na aanvang laatste voorstelling
Tel. 0900 5894636

Openingstijden café-restaurant LUX
Zondag tot en met donderdag van 11.00 tot 01.00 uur.
Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 02.00 uur.
De keuken is dagelijks geopend van 11.30 – 16.00 uur (lunch) en vanaf 17.30 uur (diner)

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.