Longkanker: wie heeft baat bij de nieuwe behandelmethodes?

Jaarlijks krijgen in Nederland 12.000 mensen de diagnose ‘longkanker’ te horen. Een aantal dat elk jaar nog toeneemt. Toch vordert de medische wetenschap gestaag. Nieuwe behandelmethodes helpen om de slopende longziekte te bestrijden. Maar wat houden deze vorderingen nu concreet in voor de patiënt en zijn naasten? Die vraag staat centraal tijdens de informatiebijeenkomst die het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis op 7 november a.s. organiseert voor patiënten, familie en andere mantelzorgers/naasten.

Tijdens de bijeenkomst komen de meest recente ontwikkelingen in de  behandeling van longkanker aan de orde, inclusief de implementatie ervan in het CWZ. Daarnaast komen onderwerpen als ‘bewegen bij longkanker’ en de psychosociale kant van deze ziekte uitgebreid aan bod. Aanwezigen kunnen uiteraard ook vragen stellen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis op donderdagochtend 7 november 2013 in zaal A03-08. Om 09.00 uur zaal open, met informatiemarkt en koffie/thee; start programma vanaf 09.25 uur.

Aanmelden (tot en met 4 november) kan op drie manieren: via e-mail: m.kraaijeveld@cwz.nl of jvdmee@cwz.nl; telefonisch: (024) 3658947 of via de websitewww.cwz.nl/longkankerbijeenkomst. 

Voor in de agenda

Informatiebijeenkomst over longkanker

Datum: 7 november 2013

Plaats: Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, zaal A03-08

Aanvang: 09.00 uur

Aanmelden: t/m 4 november; m.kraaijeveld@cwz.nl / jvdmee@cwz.nl, (024) 3658947 of via www.cwz.nl/longkankerbijeenkomst.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.