Logistics Valley presenteert zich op de Provada 2014

Samenwerking van de logistieke hotspots De Liemers, Nijmegen en Rivierenland

Van 3 t/m 5 juni 2014 presenteren de logistieke hotspots Rivierenland, LEC Regio Nijmegen en LEC Liemers zich gezamenlijk als Logistics Valley op de Provada Vastgoedbeurs in de RAI Amsterdam. De Provada is hét jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de vastgoedbranche in Nederland. In 3 dagen ontmoeten makelaars, ontwikkelaars, beleggers, architecten en overheden elkaar in een professionele sfeer. Plannen en ideeën worden uitgewisseld, dat tot veel nieuwe inspiratie leidt. Het thema van 2014 is: Make it happen – make it real. Iedere dag kunnen bezoekers van de stand in gesprek met accountmanagers van de drie hotspots en zijn ook vertegenwoordigers van het logistieke bedrijfsleven aanwezig. Wees welkom op 3, 4 of 5 juni van 10.00 uur tot 19.00 uur in hal 11 stand 27a Logistics Valley.
Logistics Valley – your sustainable link to Europe
De Logistics Valley strekt zich uit van Zaltbommel tot aan de Duitse grens. Ingesloten tussen de grote rivieren en ondersteund door de Betuweroute en A15, treft men in dit gebied drie logistieke hotspots aan: Rivierenland, Nijmegen en de Liemers. Voor alle hotspots geldt dat zij een uitstekende infrastructuur kennen die het achterland van Nederland en Duitsland, letterlijk verbinden met de mainports Rotterdam, Antwerpen en Schiphol. Zo kent de Valley drie inland container terminals; Medel, Nijmegen en Emmerich die het transport van containers over de weg (A15) ontlasten. Veel grote logistieke dienstverleners en buitenlandse bedrijven hebben al besloten zich rondom de drie hotspots te vestigen. De Provincie Gelderland ondersteunt de ontwikkeling van logistiek en heeft het tot één van haar speerpunten gemaakt om nieuwe bedrijvigheid aan te trekken en nieuwe werkgelegenheid te ontwikkelen en verankeren in de regio. Logistics Valley organiseert zelf enkele bijeenkomsten op de Provada, uiteraard gerelateerd aan logistiek vastgoed. Aansluitend op deze bijeenkomsten worden ontmoetingen in de stand (Hal 11, stand 27a) georganiseerd.
Lancering Special Logistiek tijdens op de Provada
Bij de stand van Logistics Valley vindt er een heuse primeur plaats; de lancering van de Special Logistiek ‘Logistiek in de Liemers’. De Special Logistiek is een coproductie van LEC Liemers en de Liemers, helemaal goed! en is uitgevoerd door Regiomarketing Gelderland. De Special laat zien dat de Liemers een strategische positie bekleedt voor de transportsector en de logistieke dienstverlening. Deze positie is visueel zichtbaar gemaakt door middel van een overzichtskaart met daarin de sterke logistieke kenmerken van de Liemers haar verbindingen. Een persoonlijk verhaal waarin de mens in deze sector centraal staat. Onderwerpen als de bereikbaarheid via weg, spoor en water, de samenwerking van het Logistieke Expertise Centrum de Liemers, onderwijs en kennis, gebiedskenmerken, ruimte voor logistieke activiteiten en bedrijven en randvoorwaarden voor e-logistics blijven daarbij niet uit. Het voorwoord is verzorgt door de burgemeester van de gemeente Montferland, mevrouw C.C. Leppink-Schuitema, tevens voorzitter Logistiek Expertise Centrum de Liemers. Ook hebben Tjeerd Middelkoop (D.J. Middelkoop & Zn)  en Aat van der Meer (Dachser) een interview af laten nemen.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.