Lodewijk Hoekstra opent Ontmoetingstuin Helicon

Donderdag 22 mei is een feestelijke dag voor MBO Nijmegen. Nederlands bekendste tuinman (RTL4 Eigen Huis & Tuin) opent de eerste Ontmoetingstuin van Helicon Opleidingen. Een unieke moestuin voor cliënten van drie zorginstellingen en een educatieve schooltuin voor de Nijmeegse basisschool Aquamarijn. Na de officiële opening wordt de eerste Helicon BedrijfsTopper uitgereikt aan het volgens studenten beste leerbedrijf van 2013-2014.

 

Opening Ontmoetingstuin
Om 14.30 uur start de vrolijke bijeenkomst met een workshop door Lodewijk Hoekstra voor de kinderen van basisschool Aquamarijn en andere geïnteresseerden. Daarna wordt Helicons eerste Ontmoetingstuin om 16.00 uur officieel geopend. Deze bijzondere moestuin is speciaal ontwikkeld voor cliënten, vrijwilligers en begeleiders van Woonzorgcentrum de Doekenborg, Malderburch Centrum voor welzijn, wonen en zorg en Zorgcentrum Huize Rosa. Ook is het een leerzame schooltuin voor de basisschool Aquamarijn. Studenten van de Helicon-opleidingen Activiteitenbegeleider (MMZ) en Pedagogisch Werker doen op bijzondere wijze praktijkervaring op in de ontmoetingstuin, die mede dankzij Milieu Educatie Centrum Nijmegen is gerealiseerd.


Helicon Bedrijfstopper
Het beste leerbedrijf van schooljaar 2013-2014 wint de Helicon BedrijfsTopper. Studenten hebben de leerbedrijven genomineerd die zij als beste beoordeelden. Juul Martin, innovator van de ‘deeleconomie’ en initiatiefnemer van het Huis van Overvloed reikt om 17.00 uur de prijs uit samen met Ralf van Tongeren, de architect van dit huis.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.