De Liedjesfabriek genomineerd voor Paul van Vliet Award

Stichting de Liedjesfabriek uit Nijmegen is een van de vijf genomineerden voor de Paul van Vliet Award 2018. De Award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, wordt uitgereikt aan de Nederlandse organisatie die zich op de meest bijzondere manier inzet voor kinderen. Op 28 maart wordt de winnaar van de Award bekendgemaakt in de Efteling.

De Liedjesfabriek gebruikt de kracht van muziek om zieke kinderen van 6 tot 16 jaar een steuntje in de rug te bieden. Medewerkers komen langs in kinderziekenhuizen, in het vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen Villa Pardoes en bij kinderen thuis. Samen met de kinderen maken zij met hun mobiele studio een lied en een videoclip. ‘Zo staan ze even op een positieve manier in het middelpunt. Wij zorgen voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn,’ vertelt Patrick Spierts van de Liedjesfabriek.

Op 28 maart presenteert de Liedjesfabriek zich aan de jury, bestaande uit Paul van Vliet (cabaretier en ambassadeur van UNICEF Nederland), Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Ton Liefaard (hoogleraar Kinderrechten), Olaf Vugts (lid Raad van Bestuur de Efteling en directeur Imagineering) en drie tieners van het UNICEF Jongerenpanel. De andere genomineerden zijn Stichting Lotje uit Den Haag, Stichting de Vrolijkheid uit Amsterdam, JINC Rotterdam en Stichting KinderUniversiteit Haarlem. Ter plekke beslist de jury welke organisatie de beste ‘Ambassadeur voor kinderen’ is. De winnaar ontvangt de Award, een beeld gemaakt door kunstenaar Loek Bos, en een geldprijs van 10.000 euro.

De Paul van Vliet Award wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Met deze award wil kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederlandse initiatieven die zich inzetten voor de verbetering van de positie van kinderen in het zonnetje zetten. De Efteling is mede-initiatiefnemer omdat zij vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken. Vorig jaar won Stichting Move uit Utrecht, die kinderen tussen de 10 en 13 jaar koppelt aan studenten om de maatschappelijke participatie in hun wijk te bevorderen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.