Lezing over ‘Oud worden zonder het te zijn’ bij Dekker vd Vegt

Dinsdag 30 september geeft Rudi Westendorp een lezing over zijn boek Oud worden zonder het te zijn bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Oud worden zonder het te zijn is hét boek over hét onderwerp van de 21ste eeuw. Het belicht onze levensloop van alle kanten – van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.

Entree: € 5,- , kaarten verkrijgbaar bij de kassa in de winkel Tijd: van 20.00 uur tot 22.00 uur

Oud worden zonder het te zijn

De oudste mens aller tijden is 122 geworden. En de eerste die 135 wordt, is al geboren. Wat betekent dat voor de kinderen van nu? Weten zij dat ze eeuweling worden? Beseft een 70-jarige dat hij nog maar net komt kijken? Op deze vragen en vele andere geeft Rudi Westendorp antwoord in Oud worden zonder het te zijn. Hij legt uit waarom we ouder en ouder worden en hoe we dat lange leven de baas kunnen blijven.

‘Rudi Westendorp schrijft in glasheldere taal en baseert zich op feiten. Je leest zijn boek in één adem uit, en zeker niet je laatste. Je voelt je daarna jonger.’ – Koos Postema
Rudi Westendorp is arts, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de Universiteit Leiden en oprichter en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Dit instituut biedt opleidingen aan, doet onderzoek en initieert ontwikkelingen die de kwaliteit van leven van ouderen verbeteren. Westendorp verschijnt zeer regelmatig in de media om zijn kennis uit te dragen, zo was hij in 2012 een van de geïnterviewden in de tv-serie Kijken in de ziel (Artsen) van Coen Verbraak.

Oud worden zonder het te zijn

Auteur: Rudi Westendorp ISBN: 978 90450 25056 Uitgeverij Atlas/Contact Prijs: € 19.95

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.