Lever na Koningsdag oude elektrische apparaten en spaarlampen in en win

In de regio doen verschillende gemeenten mee aan de Wecycle-inzamelactie na Koningsdag. Vanaf 28 april kunnen inwoners elektrische apparaten en spaarlampen die niet meer gebruikt worden inleveren bij de milieustraat. De eerste 100 inleveraars krijgen gratis een spannend jeugdboek “Schaduw over Koningsdag”. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een dagje uit voor het hele gezin.

Op Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de Vrijmarkt. Na afloop kunnen er toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn. Wecycle en de gemeenten verzoeken inwoners deze niet weg te gooien. Dit is zonde, want zo kan het niet gerecycled worden. Dit willen de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen tegengaan, vandaar deze Wecycle-inzamelactie na Koningsdag.

Recycling van elektrische apparaten
Kleine elektrische apparaten worden via Wecycle voor meer dan 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Om te kunnen recyclen moeten apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt ruim 2 kilo per persoon aan elektrische apparaten en spaarlampen in de afvalbak. Het is belangrijk dat elektrische apparaten optimaal gerecycled worden omdat hierdoor grondstoffen worden behouden en er geen schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Meer informatie of vragen?
Meer informatie over de Wecycle-inzamelactie na Koningsdag is te vinden u op www.wecycle.nl/koningsdag of www.dar.nl. Op www.wecycle.nl/koningsdag kunnen de actiecodes ook t/m 18 mei ingevoerd worden. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met Dar: maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur via (024) 371 60 00 of via info@dar.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.