Landschapsparade, hét buitenfestival van het jaar

Doe mee aan de eerste landschapsparade op 11 september van 10.00 tot 17.00 in Persingen. Ontdek het geweldige landschap. Voor jong en oud is er van alles te doen en te genieten.

Ruim twintig activiteiten in de natuur. Vogels ringen, avontuurlijke speurtocht in de Beekse polder, met de schaapskudde op pad of een duik in het verleden van de Ooijpolder met het zonnetreintje. Meedoen aan de eerste farmersrun met het hele gezin kan de hele middag. En tussendoor lekker uitrusten op het boerenterras.

Het landschap verdient een feestje

Om 13.00 uur met de schaapskudde voorop, houden de drumfanfare, de schutterij, een koor en alle groepen die meedoen een feestelijke parade door het boerenland. Op het paradeterrein volgen er verschillende presentaties. De burgemeester opent het middagprogramma en geeft het startschot voor de eerste groep van de farmersrun. Over allerlei obstakels in een boerenwei en voor de sportievelingen met tijdwaarneming. Welke familie wil de eerste zijn? Een prachtige uitdaging voor kinderen om sneller en behendiger te zijn dan je vader of moeder.

Grote verscheidenheid aan activiteiten

Op de site landschapsparade.nl staat een toelichting op het uitgebreide programma met veel foto’s. Alleen voor het ochtendprogramma (van 10.00 tot 13.00 uur) is het nodig om in te schrijven. Bijvoorbeeld met een Canadese kano het Meertje op varen op zoek naar het leefgebied van bevers en de otter of met de reeënspecialist naar de lievelingsplekken van de ree. Doe het snel, want de plaatsen zijn beperkt.

Meer informatie of vragen?

Inschrijving: landschapsparade.nl, inlichtingen: landschapsparade@gmail.com.

Je krijgt spoedig antwoord van de coördinatoren Arno van der Kruis of Tiny Wigman.

Wie organiseert de landschapsparade?

De landschapsparade is een initiatief van lokale organisaties voor landschap, natuur en cultuurhistorie. De landschapsparade wordt ondersteund en mede mogelijk gemaakt door gemeente Berg en Dal, Stichting Via Natura en provincie Gelderland.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.