Laatste dag tentoonstelling Karel de Grote; Gratis toegang en optreden Genegenheidsduo

Zondag 26 oktober wordt de Karel de Grote-tentoonstelling in museum De Stratemakerstoren feestelijk afgesloten. Het museum is die dag vanaf 13.00 uur gratis toegankelijk. Om 14.30 uur begint een optreden van het Genegenheidsduo: Ben Dirks en Helma Mollenkamp.

Keizer Karel de Grote (ca. 742-814) is zonder twijfel een van de meest tot de verbeelding sprekende vorsten uit de geschiedenis. 1200 jaar na zijn dood is hij nog steeds een geliefd onderwerp voor historici wereldwijd en lijkt hij onherroepelijk deel uit te maken van onze historische canon. Ook in Nijmegen, de stad waar Karel een van zijn paleizen had, wordt men op verschillende manieren aan Karel de Grote herinnerd. Niet alleen draagt een van de belangrijkste verkeerspleinen in de stad zijn naam, ook zijn er tal van organisaties en verenigingen naar hem vernoemd.

Het Genegenheidsduo bestaat uit Ben Dirks en Helma Mollenkamp. Naast een aantal fraai gearrangeerde covers brengt dit duo vooral ook veel eigen nummers. Hun eigen repertoire is vaak geïnspireerd op hun zeer persoonlijke ervaringen. Melancholie met hier en daar een verrassend vrolijke noot…
Ben speelt gitaar, mandola, heel soms fluit en zingt; Helma speelt op trekharmonica’s en trom.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.