KWBN staat met rustpost langs route 100e Vierdaagse

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) staat tijdens de Vierdaagse langs de route om haar leden te verzorgen. In het KWBN Meetingpoint kunnen de wandelaars op adem komen, bijtanken en een plaspauze houden. Voor deelnemers die zich extra willen laten verzorgen, is er bovendien het Pluspoint.

KWBN staat dit jaar voor de zevende keer langs de route en ziet ieder jaar het aantal bezoekers van het rustpunt toenemen. ‘Vorig jaar kwamen er dagelijks 12.000 leden bij ons langs’, zegt Sil Sanders, coördinator van het Meeting- en Pluspoint. ‘Soms omhelzen de wandelaars ons bijna. Ze worden natuurlijk iedere dag iets vermoeider, maar ook iedere etappe enthousiaster.’

Het Meetingpoint is tijdens de Vierdaagse hét ontmoetings- en rustpunt voor KWBN-leden. Er zijn zitplaatsen en toiletten en er kan koffie of thee worden gekocht. Daarnaast is er iedere etappe een traktatie. Nieuw dit jaar zijn dispensers met spierverzorgende gel van Perskindol, waarmee wandelaars hun vermoeide kuiten kunnen verzorgen. Alle leden van KWBN kunnen gratis van het Meetingpoint gebruik maken. Zij krijgen een week voor de Vierdaagse een button thuisgestuurd.

Wandelaars die nog geen lid zijn van KWBN kunnen zich voor 10 euro als lid aanmelden. Zij kunnen dan gebruik maken van het Meetingpoint en krijgen daarnaast een paar wandelsokken van het merk Hi-Tec cadeau. Het overdekte Pluspoint biedt nog een aantal extra’s, zoals blaarbehandeling door het Rode Kruis en massage door gediplomeerde masseurs. Verder wordt hier pasta of soep geserveerd.

Leden kunnen voor 25 euro tijdens de vier etappes gebruik maken van het Pluspoint. Het Meetingpoint met aangrenzende Pluspoint bevindt zich bij Valburg, Beuningen, Groesbeek/Berg en Dal en Malden. Aanmelden voor het KWBN-lidmaatschap of de aanvullende verzorging in het Pluspoint kan tot en met zondag 3 juli via wandel.nl, de community van KWBN: www.wandel.nl.

KWBN

Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) staat voor wandelen in Nederland in al zijn verschijningsvormen. Bij KWBN zijn 50.000 wandelaars en 1100 wandelsportorganisaties aangesloten die jaarlijks 1600 evenementen organiseren. KWBN heeft als doel om zoveel mogelijk Nederlanders op een verantwoorde manier aan het wandelen te krijgen en te houden en om zodoende bij te dragen aan een fitter en gezonder Nederland.

Foto gemaakt door: Sharon Willems

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.