Kunst in kasteel de Kinkelenburg Bemmel

U bent van harte welkom bij de kunstexpositie in Kasteel de Kinkelenburg in Bemmel. De expositie vindt plaats op zaterdag 13 december én zondag 14 december. Het kasteel is van 11.00 – 18.00 uur opengesteld voor het publiek. 12 nationale kunstenaars zijn geselecteerd voor deze expositie. Hierbij hebben wij gekeken naar kwaliteit, zeggingskracht en verscheidenheid. De getoonde collectie bestaat uit verschillende disciplines. Naast schilderijen, fotografie en sieraden vindt u bij ons sculpturen in diverse materialen en technieken: o.a. keramiek, glas en brons. 

Op zaterdag 13 december wordt de expositie om 15.00 uur feestelijk geopend met een welkomsttoespraak door burgemeester Schuurmans. Tevens kunt u genieten van muzikaal duo Linear Live. U bent van harte welkom!

De deelnemende kunstenaars zijn: Arthur Meijer (terracotta), Gerard Kessels (hout), Marjo Wiltingh (sculpturen), Noortje Meijerink (keramiek), Thea van de Heuvel (fotografie), Lilian Steenhuisen (brons), Lies Arnold Aerts (brons), Eelko van Iersel (schilderijen), Marijke Eken (vilt), Marijke Verhoeven (sieraden), Marlous Arnold (sieraden) en Jan Rooding (keramiek).

Kerstmarkt
‘De Ondernemers Vereniging Bemmel’ organiseert jaarlijks een traditionele kerstmarkt in het centrum van Bemmel. Deze kerstmarkt vindt plaats op zondag 14 december van 12.00 tot 18.00 uur. De sfeervolle kramen tonen verschillende ambachten, culinaire stands (‘Proef Bemmel’) en er zijn een aantal muzikale optredens gepland tijdens deze middag. Het startpunt van deze kerstmarkt is in kasteel De Kinkelenburg, waar een kunstexpositie wordt georganiseerd. Marjo Wiltingh (kunstenaar én mede-eigenaar van Zepplinn in Doornenburg) en Eelko van Iersel (kunstschilder én eigenaar van galerie Zeven Zomers in Nijmegen) zijn gevraagd door de ‘De Ondernemers Vereniging’ om deze kunstexpositie te organiseren in het kasteel. Het belooft een zorgvuldig samengestelde expositie te worden met voor ieder wat wils…

Locatie: Kinkelenburglaan 1 6681 BJ, Bemmel
U vindt meer informatie over de expositie en de deelnemende kunstenaars op de website: www.expo-kinkelenburg.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.