Koppel overhandigt cheque van €5.542,- aan de Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek ontving onlangs een cheque ter waarde van €5.542,72 van Jo en Monique Wigman uit Westervoort. Het stel deed in januari mee aan de ScanCoverytrial, een tiendaagse toertocht van 7.000 kilometer door sneeuw, kou en ijs in Scandinavië. Het koos de Liedjesfabriek als goed doel om geld voor in te zamelen.

De Liedjesfabriek is een stichting die er door middel van muziek voor zorgt dat zieke kinderen hun ziekte even vergeten. Deze kinderen worden aan hun ziekenhuisbed bezocht door professionele muzikanten met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde Liedjesmachine. De muzikanten helpen de kinderen een tekst of rap te schrijven en deze in te zingen. Om de ervaring compleet te maken, zorgt de Liedjesfabriek voor een professionele opname en een eigen videoclip. De muzikanten zijn actief in zeven Nederlandse kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

Jo en Monique zamelden op verschillende manieren geld in: ze verkochten kerstkaarten op de kerstmarkt, organiseerden een flessenactie bij de Albert Heijn in Westervoort en vroegen zo veel mogelijk mensen een bedrag te doneren. Alle donateurs en sponsoren werden geëerd met een fotosticker op de Rallywagen.

Het Westervoortse koppel koos voor de Liedjesfabriek vanwege hun eigen passie voor muziek: “We houden zelf enorm van muziek, (mee)zingen en liedjes schrijven en we ervaren steeds weer hoe vrolijk we ervan worden. Er was voor ons daarom geen geschikter doel dan de Liedjesfabriek, die zieke kinderen dagelijks plezier brengt door muziek en zang.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.