Koninklijke onderscheiding voor verdiensten in muziektherapie

De heer P.H.A.M. van den Berk (64) heeft op vrijdag 21 november 2014 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten op het gebied van Muziektherapie.

De heer Van den Berk is de grondlegger van en docent, onderzoeker en projectleider aan de opleiding Muziektherapie van de HAN geweest. Hij was de initiator en coördinator van het Documentair Informatie en Communication Systeem Muziektherapie.

De heer Van den Berk is in 1988 gestart met het Muziek Therapeutisch Laboratorium.

Na zijn ziekte in 1999 is hij als vrijwilliger betrokken gebleven bij de Muziektherapie Opleiding en heeft hij de website voor de opleiding ontwikkeld en tot heden bijgehouden. Medewerkers en studenten staat hij met raad en daad bij op het gebied van computergebruik. Ook zijn wereldwijde deskundigheidsnetwerk voor advisering en begeleiding van internationale opleidingen en stages stelt hij voor studenten beschikbaar.

De heer Van den Berk heeft veel bijgedragen aan de Creatieve Therapie Opleiding. Met name op het gebied van Internationalisering Muziektherapie, zowel nationaal als internationaal, binnen Europa en daarbuiten, was hij een pionier bij uitstek en is zijn bijdrage indrukwekkend geweest.

De heer Van den Berk heeft zijn Koninklijke onderscheiding in La Pluche (HAN), Kapittelweg 33, op vrijdag 21 november 2014 om 14.30 uur uit handen van burgemeester Bruls ontvangen. Dit gebeurde tijdens het afscheid van de heer Van den Berk van de Creatieve Therapie Opleiding en uitreiking van het boek ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de opleiding Creatieve Muziek Therapie.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.