Koninklijke Onderscheiding voor Heleen Lintz-Luidens

Op vrijdag 9 november ontving mevrouw H. (Heleen) Lintz-Luidens uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie die in het Radboudumc werd gehouden omdat mevrouw Lintz met pensioen gaat. Mevrouw Lintz is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Lintz was werkzaam als oncologieverpleegkundige in de functie van verpleegkundig consulent radiotherapie bij het Radboudumc. Zij was een zeer toegewijd verpleegkundige die het belang van de patiënt altijd voorop stelt, met regelmaat ook buiten de reguliere werktijden. Zij heeft zich ingezet voor het verder ontwikkelen van het vakgebied radiotherapie, onder andere door het verzorgen van scholing en (inter)nationale voordrachten. Mevrouw Lintz heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de huidzorg bij oncologische wonden. Zij heeft zich enorm ingespannen om een landelijke overeenstemming m.b.t. huidverzorging bij radiotherapie-patiënten te bereiken. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de ‘Landelijke Consensus Werkwijze Acute Huidreacties Radiotherapie’.

Daarnaast was mevrouw Lintz medeoprichter van en vrijwilliger bij Stichting VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve terminale Zorg) in Groesbeek.

Ook was mevrouw Lintz lid van de commissie ‘oncologische wonden en ulcera’ van het WCS Kenniscentrum Wondzorg. Zij droeg bij aan de voorbereidingen van de tweejaarlijkse congressen en verzorgde lessen voor de cursus ‘algemene wondbehandeling’. Daarnaast heeft ze bijgedragen aan het actualiseren van het hoofdstuk ‘Oncologische wonden en ulcera’ van het WCS Wondenboek.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.