Koninklijke onderscheiding voor de heer Piet Aalbers.

De heer P.J. Aalbers (79) ontvangt vrijdag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Biologische Dynamische Tuinvereniging Zesweg gedurende 10 jaar en voor de stichting Creatief Centrum Nijmegen-Zuid gedurende 20 jaar.

De heer Aalbers zet zich al vanaf 1978 uiterst gedreven in als vrijwilliger. Tot 1988 was de heer Aalbers penningmeester van de Biologische Dynamische Tuinvereniging Zesweg. Hier maakte hij de aanleg van de waterpompen en de aankoop van de nieuwe grond voor de tuinen mee.

Als penningmeester verzorgde hij de gehele financiële administratie van de vereniging en maakte de jaarstukken op. In die tijd ging alles nog met de schrijfmachine en de pen. PC’s waren er nog niet. Dus vele malen meer werk dan tegenwoordig. Vanaf 1993 is hij als secretaris verbonden aan de stichting Creatief Centrum Nijmegen-Zuid, voorheen Hobbycentrum Dukenburg. Het Creatief Centrum Nijmegen geeft mensen die niet meer aan het arbeidsproces deelnemen de gelegenheid om tegen een minimum bedrag van € 40,= per jaar te kunnen hobbyen.

Het bijzondere van de heer Aalbers is dat hij mensen weet te motiveren, te binden en te inspireren. Ondanks zijn hoge leeftijd (79 jaar) is hij iedere week enkele dagdelen op het Centrum om evenementen mee te organiseren en  de maandelijkse Nieuwsbrief te maken voor de 425 deelnemers. Daarnaast is de heer Aalbers in de eerste maanden van elk jaar bezig om van andere bestuursleden en medewerkers de stukken en gegevens voor het jaarverslag te verzamelen en die te verwerken in een boekwerk van 30 pagina’s. Ook bijzonder is dat hij  op 70 jarige leeftijd een computercursus heeft gevolgd om te kunnen Internetten, mailen en vooral een cursus om met Word te kunnen werken.  Ook maakt hij tijdens alle evenementen van het Centrum foto’s die op de website worden geplaatst of gebruikt worden voor de persberichten die ook door hem worden gemaakt. Ook is hij wekelijks betrokken bij het aansturen van de activiteitenbegeleiders. Hij is voor het Creatief Centrum bijzonder waardevol als bestuurslid, secretaris en vrijwilliger en bijzonder voor de Nijmeegse gemeenschap om zo gedreven bezig te zijn.

De heer Aalbers spant zich al ruim 30 jaar als vrijwilliger in voor de samenleving. Hij wordt zeer gewaardeerd en velen zijn en blijven hem dankbaar.

De heer Aalbers ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding op vrijdag 15 november om 14.30 uur uit handen van burgemeester Bruls tijdens de vergadering van alle medewerkers en vrijwilligers van het Creatief Centrum in Tolhuis 44-44 te Nijmegen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.