Koninklijke onderscheiding voor Rik Fleuren

De heer R.E.G.M. Fleuren (63) ontving op 20 februari 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor tennisvereniging Rapiditas.

De heer Fleuren is vijftig jaar lid van tennisvereniging Rapiditas en heeft zich gedurende deze jaren ook als vrijwilliger belangeloos ingezet. Hij is lid geweest van verschillende commissies en is toernooicoördinator geweest voor het Open Toernooi, clubkampioenschappen en jeugdtoernooien. Nu is de heer Fleuren al weer twintig jaar penningmeester. De heer Fleuren is bijna dagelijks aanwezig op ‘zijn’ tennisclub. Ook is hij er bijna iedere avond zoals bij toernooien en vergaderingen. Hij is als penningmeester verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden: inning van de contributie, het samenstellen van de begroting en jaarrekening, financiële controle van de inkomsten/uitgaven van de toernooien, inkoop ballen, onderhoud banen, verlichting, bar en vele alle andere financiële activiteiten. Ook in de periode dat er te weinig bestuursleden waren heeft de heer Fleuren veel extra bestuurstaken waargenomen. Daarnaast heeft de heer Fleuren zich vele jaren bezig gehouden met de geschiedschrijving van de tennisvereniging. In vele clubbladen was zijn ‘historisch kroniek’ te vinden. De heer Fleuren is altijd bereid extra bestuurlijke hand- en spandiensten te verrichten. Hij zorgt ervoor dat de activiteiten rondom tennis, zowel in de zomerperiode als in de winterperiode kunnen doorgaan. Altijd zoveel mogelijk buiten het licht van de schijnwerpers. In al die lange jaren is hij een toonbeeld geweest van belangeloze inzet voor de vereniging en haar leden.

Burgemeester Bruls reikte de Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Fleuren op 20 februari 2018 om ± 20.15 uur in het clubgebouw van tennisvereniging Rapiditas aan de d’Almarasweg 24 te Nijmegen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.