Koningsafstand 55 km boven verwachting populair

Meer dan 5000 deelnemers verleggen komende zomer hun grenzen door te kiezen voor de eenmalige 55-km tijdens de 100e editie van de Vierdaagse. De gemeente Druten heeft de afgelopen jaren actief campagne gevoerd om tijdens de 100e Vierdaagse weer doorkomstplaats te zijn van het wandelevenement. De 55-km afstand was tot en met 1966 de verplichte Vierdaagse-afstand voor mannen tussen de 19 en 50 jaar oud, nu mag iedereen zich inschrijven voor deze afstand. 

Op Dag 2 van de Vierdaagse, de Dag van Wijchen, komt er vanuit Wijchen een extra lus van maar liefst 28 kilometer nieuw parcours. En dat is voor de gemeenten Wijchen, Druten en Beuningen een hele uitdaging. In alle vroegte laat Wijchen dit jaar nog meer moois van haar gemeente zien. De kerkdorpen Leur, Hernen en Bergharen maken zich op voor een eenmalige doorkomst van het wandellegioen tijdens deze jubileumeditie. En daar krijgen de deelnemers geen spijt van. Dat geldt ook voor hun doorkomst door Horssen, Druten en Afferden.

Groots onthaal

De gemeente Druten zorgt voor een muzikale reis door de tijd. De wandelaars worden groots onthaald als ze de gemeentegrens tussen Wijchen en Druten oversteken. Elke wandelaar krijgt een bijzonder visum en een medaille ter herinnering aan deze bijzondere wandeldag. Bij binnenkomst in Druten ligt de rode loper uit en heet burgemeester Van Riswijk de wandelaars persoonlijk welkom. Na Afferden vervolgen de wandelaars hun tocht door het buitengebied van Winssen en Ewijk om vervolgens in Beuningen weer aan te sluiten bij de rest van het wandellegioen. Hier onthalen honderden enthousiaste inwoners en ondernemers alle 50.000 wandelaars op een ludieke manier om zo van de honderdste doorkomst een onvergetelijke dag te maken.

Route

Wilt u weten hoe de deelnemers aan de 55-km precies lopen? Het stratenplan voor de 55-km is te vinden op de website www.4daagse.nl. Bewoners aan de route kunnen binnenkort op de websites van de gemeenten Wijchen, Druten en Beuningen alle informatie lezen over de bereikbaarheid tijdens de doortocht. Laten we er samen een mooi feest van maken op woensdag 20 juli, voor de wandelaars, de bezoekers en voor de bewoners zelf.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.