Kom deze zomer extra genieten in Fort Pannerden

Het prachtig gerestaureerde fort in Doornenburg is in de zomervakantie ook iedere dinsdag en donderdag open. Van 15 juli tot en met 28 augustus stopt de toeristische pendelboot bij de aanlegsteiger van Fort Pannerden. De pendelboten varen vanuit Zutphen,  Arnhem, Nijmegen, Wageningen en Rees(Duitsland) en hebben onderweg tal van aanlegplaatsen. Daar kun je dan van de boot af en al fietsend excursies maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving en ook het fraaie fort bezoeken. De fiets mag uiteraard mee aan boord.
Extra openstellingen in de zomermaanden op alle dinsdagen en donderdagen van 15 juli tot en met 28 augustus van 12.00 tot 17.00 uur.
Daarnaast is het fort ook op de eerste en derde zondag (6 en 20 juli, 3 en 17 augustus, 7 en 21 september) te bezichtigen tussen 12.00 en 17.00 uur.
Entreeprijzen (incl. 1 consumptie):
4 tot 13 jaar € 2,50
13 jaar en ouder  € 5,00
Op zondag kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding met gids (€ 1,00 extra). Laatste rondleiding start om 15.30 uur. Groepen alleen op aanvraag via info@fortpannerden.eu

Beleef natuur, cultuur en avontuur op het grootste Rijksmonument van Nederland: de Hollandse Waterlinie! Fort Pannerden is één van de ruim 20 locaties van de Hollandse Waterlinie. Fort Pannerden is namelijk het slot op de waterkraan van de Hollandse Waterlinie. Vroeger kon een deel van Nederland onder water gezet worden om vijanden tegen te houden. Het fort moest voorkomen dat het Pannerdensch Kanaal afgedamd werd. Tegenwoordig ligt het fort in een prachtig natuurgebied waar je deze bijzondere geschiedenis volop kunt beleven. Laat je verrassen! Kinderen kunnen gratis een speurtocht doen, zich laten schminken, een schot met het waterkanon wagen of soldaatjes bekogelen in de soldatenballenbak. Tevens zijn er demonstraties van een smid, unieke exposities, films en iedereen kan onze nieuwe aanwinsten bewonderen.

Het fort is te voet en met de fiets prima bereikbaar. Heeft u moeite om te fietsen of te wandelen?  Maak dan gebruik van het speciale gratis vervoer dat tijdens deze open dagen tussen de Sterreschans en het fort pendelt.
Dus Fort Pannerden is een gezellig dagje uit voor iedereen: volwassenen en kinderen.

Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV  Doornenburg
Meer informatie: www.fortpannerden.eu

Foto: Vrienden van Fort Pannerden

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.